Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 6. 5. 2021.

| Sport

Radnički: Sudije tendenciozne i rade na našu štetu, nečija želja je da nas pošalju u Prvu ligu Srbije

Autor:N. MIzvor:Južne vesti
stadion čair fk radnicki niš
Odlučujući meč sa radom za vikend; foto: JV / Lj. J.

Tri kola pre kraja Superlige Srbije niški Radnički se nalazi na samo bod od opasne zone, a nakon remija sa Vojvodinom (0:0) klub se oglasio saopštenjem. Krivce za loše rezultate pronašli su na drugoj strani i upiru prstom u Fudbalski savez, sudije, sudijsku komisiju i "fudbalske moćnike koji žele da ih pošalju u Prvu ligu Srbije", ne navodeći na koga tačno misle. U svojoj borbi našli su i saveznika - predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga podržavaju, kako kažu, u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“.

Pred naredne odlučujuće duele, od kojih je prvi možda i najbitniji sa Radom na "Čairu", te protiv Zlatibora i OFK Bačke, Radnički nema prava na kiks, kako bi izbegao selidbu u niži rang.

Od početka sezone na klupi su se promenila 4 trenera, a iako nisu reagovali tokom godine kada nisu bili u zoni ispadanja, sada žele da, kako kažu, podignu glas zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu prvenstva.

Veoma zanimljivo je da od ekipa koje se bore za opstanak, izgleda samo Radnički može da igra nerešeno. Svi ostali pobeđuju, odjednom su u ušli u “velike forme” i ređaju trijumfe kao na traci. Radnički se od početka sezone bori i protiv rivala, kao i protiv tendencioznih sudija i onih kojih ih delegiraju da deluju kao "kaznene ekspedicije“. Uprkos tome do sada nijednom nije reagovao, ali pošto se iste situacije ponavljaju iz meča u meč, odlučili smo da reagujemo posle susreta u Novom Sadu - sopštavaju iz kluba.

Kako kažu, moraju da podignu glas zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu ovog prvenstva i to uvek, kako ocenjuju, na štetu Radničkog.

Svima je jasno da ovde nisu čista u pitanju posla i zato podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“. Odgovorni moraju da budu kažnjeni za trenutno stanje u srpskom fudbalu. U borbi protiv "fudbalske mafije” ne treba izuzeti ni sudije, koji ne rade profesionalno svoj posao i zato moraju da snose i odgovornost za to - kaže se u saopštenju Radničkog.

Meč sa Novosađanima završili su sa desetoricom igrača zbog isključenja Đuričina, a suđenje na tom meču ocenjuju kao loše, koje je imalo za cilj, smatraju da ih spreči da pobede, ali i da ih oslabi pred naredne mečeve.

Zatrpavanje kartonima, prekidi napada i nedosuđeni penali postali su uobičajne sudske odluke kada igra Radnički. Sličnih situacija na štetu Radničkog bilo je na gotovo svakoj utakmici u aktuelnoj sezoni. Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega. Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle “vetrovi duvaju” i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda - stoji u saopštenju.

Traže od Fudbalskog saveza Srbije da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal, po njima, u takvu situaciju. Takođe, traže da FSS i stručni organi urade analizu o svakoj spornoj situaciji i da to javno objave, kao i da se javno obelodani i po kom kriterijumu se delegiraju sudije u ligi i kako je moguće da isti arbitar jednom klubu sudi dve uzastopne utakmice na domaćem terenu.

Sav fokus kluba je na utakmici protiv Rada i pozivamo na vreme sve faktore koji odlučuju u Superligi da nam omoguće ravnopravan tretman na našem stadionu. Ukoliko toga nema, a odgovorni za pravljenje "kaznenih sudijskih ekspedicija“ koje kreiraju tabelu Superlige, ne budu adekvatno kažnjeni, postavlja se pitanje svrsihodnosti igranja fudbala u Srbiji. Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinu njih delegirao, i dalje ne budu kažnjeni - saopštavaju.

Dodaju da su što pre neophodni izbori u Fudbalskom savezu Srbije i traže hitno uvođenje VAR sistema, koje je već najavljeno da će krenuti od naredne sezone.

Radnički svoj naredni meč igra u nedelju, kada od 14:30 sati na "Čair" stiže direktan konkurent u borbi za opstanak, beogradski Rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    12:44 // 8. 5. 2021.

    Šta gledamo. Ništa. Duplo golo. To nije fudbal. To je pljačkanje love, gde je ima, i NAŠEG STRPLJENJA I NADANJA, kod koga ga još ima. Pa šta ako pređete u Prvu ligu !? I tamo se igra, ili bi trebalo da se igra fudbal. Igrajte dobro, pa će te imati gledaoce. Ali, problem je, vi postojite , i svi ste nalik međusobno, zarad uskog kruga ljudi. Ne mislite na ljubitelje fudbala, na na navijače.

  • Igor

    19:09 // 7. 5. 2021.

    Sami ste krivi.....
    Pominjanje "poglavice"vam nije pametno....

  • nislija smerak

    16:05 // 7. 5. 2021.

    Navijam za Radnicki od kad znam za sebe,ali samo za Radnicki,a ne ko 90% "Nislija" koji navijaju za blizance iz Beograda,ali ovakav Radnicki i ova liga koja je cirkus,a za sve je kriv jedan od blizanaca,tacnije Zvezda me ne zanima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: