Princ Ali i zvanično kandidat za predsednika FIFA

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Ali i zvanično kandidat za predsednika FIFA

Jordanski princ Ali i zvanično podneo kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije. Pistorijus od utorka u kućnom pritvoru. Krunićeva u četvrtfinalu turnira u Lincu. Fifa 20. oktobra objavljuje 23 kandidata za Zlatnu loptu. Real, za sada, ne nudi novi ugovor Ronaldu. Badštuber se vratio treninzima posle petomesečne pauze.
18.00 - Trener Sautemptona Ronald Kuman nije zainteresovan za funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << selektora Holandije.
Kuman je bio jedan od glavnih kandidata da na klupi Holandije posle Svetskog prvenstva zameni Luja van Gala, ali se Fudbalski savez te zemlje odlučio za Gusa Hidinka.
On je, međutim, u julu smenjen zbog loših rezultata Holandije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a njegovo mesto je zauzeo Dani Blind. I Blindu se sada, pošto Holandija nije uspela da se plasira na EP, "drma klupa".
I pre nego što su počele medijske spekulacije o mestu selektora, Kuman je već danas isključio sebe iz tih priča.
Ja sam trener Sautemptona i uživam u tome. Želim da i dalje budem trener Sautemptona. Posle ove sezone ostaje mi još jedna godina u ugovoru... Dakle, ne postoji mogućnost mog odlaska iz Sautemptona, rekao je Kuman za britanske medije.
Kuman je Sautempton preuzeo pred početak sezone 2014/15. i ekipu je odveo do sedmog mesta na tabeli Premijer lige na kraju sezone.
Sautempton je trenutno, posle osam odigranih kola, deveti na tabeli sa 12 bodova.
17.30 - Fudbaler Bajern Minhena Holger Badštuber vratio se treninzima nakon petomesečne pauze zbog povrede butnog mišića.
Badštuber je 21. aprila na utakmici s Portom u Ligi šampiona pocepao tetivu u levoj butini, a nedugo posle je operisan u Vejlu u SAD.
Defanzivac Bajerna David Alaba je u izjavi za klupski sajt rekao da je ekipa presrećna zbog povratka Badštubera.
Istu ovu povredu Badštuber je imao na kraju 2014. godine, kada je s terena odsustvovao takođe pet meseci.
Badštuber (26) je u prošlosti imao mnogo problema s povredama. On je 2012. godine odigrao samo 12 utakmica u sezoni, da bi potom propustio celu sledeću sezonu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena i četiri operacije koje je ta povreda zahtevala.
16.45 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale turnira u Lincu, pošto je u drugom kolu pobedila Nemicu Monu Bartel s 2:0 u setovima 7:6, 6:3.
U njihovom prvom međusobnom duelu Kunićeva je do trijumfa došla posle sat i 35 minuta igre.
U prvom setu Krunićeva je dvaput imala brejk zaostatka, ali je oba puta veoma brzo uspevala da oduzme servis protivnici, pa je taj period odvela u taj-brejk.
Ona je u taj-brejku imala dosta problema, čak je uspela da spasi i dve set lopte, a potom na 7:6 iskoristi prvu set loptu za vođstvo od 1:0.
Srpska teniserka je u drugom setu pri vođstvu od 3:2 došla do jedinog brejka u tom periodu, kojoj je, na kraju se ispostavilo, bio dovoljan za trijumf.
Krunićeva će se u četvrtfinalu sastati sa Ruskinjom, sedmim nosiocem, Anastasijom Pavljučenkovom, koja je u drugom kolu savladala Stefani Fegele iz Švajcarske sa 2:0 u setovima 6:4, 6:0.
Ukupni nagradni fond turnira u Licnu iznosi 250.000 dolara.
16.00 - Cilj španskog fudbalera i igrača Bajerna iz Minhena Havija Martinesa je da se što pre vrati u dobru formu kako bi mogao da zaigra na Evropskom prvenstvu 2016. godine.
Martines, koji u poslednje dve sezone ima velike probleme s povredom kolena, početkom septembra se vratio treninzima, a pre reprezentativne pauze odigrao je svih 90 minuta u utakmici protiv Borusije iz Dortmunda.
Evropsko prvenstvo je moj cilj. Nadam se da ću biti u timu Španije... Osećam se sjajno. Još nisam 100 odsto spreman, ali blizu sam toga, rekao je Martines, prenosi portal Gol.
15.00 - Ministarstvo pravosuđa Švajcarske odobrilo je zahtev za izručenjem u SAD bivšeg visokog zvaničnika Međunarodne fudbalske federacije Hulija Roče, optuženog za korupciju. Roča je u maju uhapšen u Cirihu zajedno sa još šestorcom optuženih za korupciju, prenosi Tanjug.
Roča je optužen za traženje i uzimanje mita za sebe i druge fudbalske zvaničnike u iznosu od 150.000 dolara u vezi prodaje marketinških prava.
Roča ima pravo žalbe na ekstradiciju od 30 dana. SAD je prethodno blokirala pokušaj Nikaragve da se njoj izruči Roča.
14.00 - Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus u utorak će biti pušten iz zatvora i kaznu će služiti u kućnom pritvoru, saopštio je Odbor za uslovno puštanje Južne Afrike, preneo je Bi-Bi-Si.
Pistorijus je prošlog septembra osuđen za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp i dobio je zatvorsku kaznu od pet godina. On je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik, prenosi Beta.
Tužilaštvo se žalilo na presudu za ubistvo iz nehata, pošto smatra da je paraolimpijac namerno ubio svoju devojku.
Pistorijus je krajem avgusta trebalo da bude pušten, pošto je u tom trenutku odslužio 10 meseci od petogodišnje zatvorske kazne, ali je Ministarstvo pravde Južne Afrike 19. avgusta blokiralo tu odluku, jer nije doneta u skladu sa zakonom.
12.00 - Fudbalski klub Real Madrid za sada ne razmatra mogućnost da produži ugovor sa svojim najboljim igračem Kristijanom Ronaldom.
Ronaldo je u septembru 2013. godine produžio ugovor sa Realom i ostalo mu je još tri godine do isteka.
Portal Gol danas je naveo da je uprava Reala razgovarala sa 30-godišnjim Ronaldom i obavestila ga da nema potrebe za revidiranjem njegovog ugovora.
On je u utorak, po dobijanju svoje četvrte "Zlatne kopačke" koja se dodeljuje najboljem strelcu evropskih liga, rekao da planira da ostane u Realu.
Moj san je da završim karijeru u Real Madirdu. Ako vodiš računa o zdravlju, možeš da igraš fudbal do svoje 40. godine. Želim da igram još pet ili šest godina. Dobro se i korisno osećam u Realu i želim da pobeđujem, rekao je Ronaldo.
10.00 - Jordanski princ Ali bin Al Husein formalno je podneo kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije, prenose agencije Rojters i Tanjug.

On je naglasio da dobre ideje mogu da prerastu u akciju samo ukoliko FIFA bude imala "pravo rukovodstvo".
Ovo vreme krize u FIFA prilika je za pozitivne promene, istakao je Ali u saopštenju.
Izbori na kojima će odlazeći lider FIFA Sep Blater dobiti naslednika biće održani 26. februara. Postoji, međutim mogućnost da budu odloženi zbog toga što su prošle nedelje na 90 dana suspendovani Blater i kandidat za predsednika FIFA, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, dok traje istraga o korupciji.
FIFA će o eventualnom odlaganju raspravljati na kriznom sastanku u nedelju u Cirihu.
08.30 - Međunarodna fudbalska federacija saopštila je na svom sajtu da će 20. oktobra objaviti uži spisak od 23 kandidata za osvajanje trofeja Zlatna lopta za 2015. godinu.
Tu listu formiraće Fudbalski odbor FIFA i grupa stručnjaka iz francuskog magazina "Frans fudbal".
Za kandidate će glasati kapiteni i selektori nacionalnih reprezentacija, kao i predstavnici medija, a imena trojice nominovanih pretendenata za prestižnu nagradu biće objavljena 30. novembra. Svečanost dodele nagrade Zlatna lopta za najboljeg fudbalera sveta biće održana 11. januara 2016. u Cirihu.
Priznanje za 2014. godinu dobio je napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo, u konkurenciji sa Lionelom Mesijem (Barselona) i Manuelom Nojerom (Bajern Minhen).
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jordanski princ Ali i zvanično kandidat za predsednika FIFA

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Jordanski princ Ali bin Al Husein formalno je podneo kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA)..."Ovo vreme krize u FIFA prilika je za pozitivne promene", istakao je Ali u saopštenju...On je naglasio da dobre ideje mogu da prerastu u akciju samo ukoliko FIFA bude imala "pravo...

Nastavak na Blic...

Princ Ali zvanično kandidat za predsednika FIFA

Izvor: B92, 15.Okt.2015

Jordanski princ Ali bin Al Husein formalno je podneo kandidaturu za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA)...“Ovo vreme krize u FIFA prilika je za pozitivne promene”, istakao je Ali u saopštenju...Ali je naglasio da dobre ideje mogu da prerastu u akciju samo ukoliko FIFA bude imala pravo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.