Princ Ali: Odlaganje izbora bi produbilo krizu u Fifa

Izvor: RTS, 14.Okt.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Ali: Odlaganje izbora bi produbilo krizu u Fifa

Jordanski princ Ali bin el Husein rekao je da bi odlaganje izbora za predsednika Međunarodne fudbalske federacije još više diskreditovalo tu organizaciju i produbilo krizu. Izvršni odbor Fife mogao bi sledeće nedelje da odloži predsedničke izbore zakazane za 26. februar 2016. godine.
Jordanski princ je u maju bio protivkandidat Sepu Blateru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na izborima za predsednika, ali je izgubio u prvom krugu (73:133) i povukao se uoči drugog kruga glasanja.

"Odlaganje zakazanih izbora samo će odložiti potrebne promene i produbiti krizu. Odlaganje izbora bi svetu prenelo poruku da nismo naučili lekciju, da su i dalje aktuelne tajne nagodbe... Fifi je što pre potreban ogovoran i izabrani predsednik, a ne privremeni", rekao je Husein.
Blater je četiri dana po dobijanju petog mandata podneo ostavku zbog velikog skandala i hapšenja visokih zvaničnika Fife u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.
Izvršni odbor Fife mogao bi sledeće nedelje da odloži predsedničke izbore zakazane za 26. februar 2016. godine.
Etički komitet je prošle nedelje suspendovao na 90 dana predsednika i generalnog sekretara Fifa, Sepa Blatera i Žeroma Valkea, kao i predsednika Uefa i jednog od kandidata za Blaterovog naslednika, Mišela Platinija.
Predsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Isa Hajatu obavljaće funkciju privremenog predsednika Fife dok ne istekne suspenzija odlazećem predsedniku Sepu Blateru.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Princ Ali zvanično kandidat za predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 09:41

Jordanski princ Ali bin Al Husein formalno je podneo kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), prenela je agencija Rojters..."Ovo vreme krize u FIFA prilika je za pozitivne promene", istakao je Ali u saopštenju...On je naglasio da dobre ideje mogu da prerastu u akciju samo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.