Predsednik Čelsija: Nejednakosti među klubovima nisu loše za fudbal

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Čelsija: "Nejednakosti među klubovima nisu loše za fudbal"

Na "Bridžu" smatraju da ništa ne treba menjati.

Predsednik Čelsija Brus Bak rekao je danas da nejednakosti među klubovima nisu loše za fudbal i da velike klubove ne treba terati da se priključe borbi za ravnotežu.

Evropska fudbalska unija (Uefa) istražuje uvođenje propisa kako bi se u velikoj meri poboljšala ravnoteža u konkurenciji ili ukinula razlika među klubovima.

"Klubovi moraju da traže svoj prirodan položaj u fudbalu. Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ne možemo da mislimo da je loše to što nisu svi klubovi jednaki", rekao je Bak na poslovnom samitu na stadionu Čelsija u Londonu.

Čelsi je postao fudbalska sila u Evropi otkako ga je 2003. godine preuzeo ruski milijarder Roman Abramovič i uložio mnogo u klub.

Uefa je, da bi sprečila prekomerno trošenje klubova, uvela pravilo finansijskog fer pleja, koje dozvoljava klubovima da troše onoliko koliko zarađuju, ali je jaz među klubovima iz godine u godinu sve veći.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

"Ne možemo da mislimo da je loše što klubovi nisu jednaki"

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 11:55

Predsednik Čelsija Brus Bak rekao je da nejednakosti među klubovima nisu loše za fudbal i da velike klubove ne treba terati da se priključe borbi za ravnotežu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.