Platini i dalje na čelu UEFA

Izvor: B92, 22.Mar.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini i dalje na čelu UEFA

Dosadašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ponovo je izabran na tu funkciju na izbornom kongresu u Parizu.

Legendarni francuski fudbaler nije imao protivkandidata, a novi mandat trajaće do 2015. godine.

Kao jedan od najvažnijih zadataka u svom drugom mandatu Platini je označio beskompromisnu borbu protiv nasilja na stadionima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Novi-stari predsednik UEFA obećao je i da će nastaviti borbu protiv nameštanja utakmica.

Platini ima 55 godina, igrao je za Sent Etjen i Juventus, a bio je i selektor fudbalske reprezentacije Francuske.Izbornom kongresu UEFA prisustvovali su predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Jozef Blater i predsednik Azijske fudbalske konfederacije Mohamed bin Hamam.

Njih dvojica će se 1. juna takmičiti na izborima za predsednika FIFA.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platini novi-stari predsednik

Izvor: Sportal.rs, 22.Mar.2011

Kao jedan od najvažnijih zadataka u svom drugom mandatu, Platini je označio beskompromisnu borbu protiv nasilja na stadionima. Novi-stari predsednik UEFA obećao je i da će nastaviti borbu protiv nameštanja utakmica.

Nastavak na Sportal.rs...

Platini još četiri godine na čelu UEFA

Izvor: SrbijaNet.rs, 22.Mar.2011

Delegati Izborne skupštine Evopske fudbalske unije (UEFA) aklamacijom su danas na Izbornom kongresu u Parizu poverili drugi uzastopni mandat Mišelu Platiniju, koji će trajati do 2015. godine. Platini je dobio glas predstavnika sve 53 članice evropske "kuće fudbala", s obzirom da nije

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Platini i dalje predsednik UEFA

Izvor: Studio B, 22.Mar.2011

Mišel Platini biće predsednik Evropske fudbalske unije i naredne četiri godine, pošto je danas na kongresu UEFA u Parizu dobio poverenje nacionalnih fudbalskih federacija..Svojevremeno najbolji fudbaler Evrope i kapiten reprezentacije Francuske nije imao protivkandidata na današnjim izborima. Govoreći...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.