Nula u Jagodini, odluka u Kadizu

Izvor: B92, 10.Okt.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nula u Jagodini, odluka u Kadizu

Mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Španije odigrale su u Jagodini bez golova u prvom meču baraža za plasman jna EURO 2016. godine u Češkoj.

Srbija je odigrala potpuno ravnopravan meč sa snažnim španskim timom, pa ipak sa blagim optimizmom putuje u Kadiz na revanš.

Tim Radovana Ćurčića, koji na ovoj utakmici nije mogao da računa na nekoliko najboljih igrača koji su sa seniorskom selekcijom, igrao je protiv moćne Španije predvođene Muniainom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moratom i Iskom.

Nije tokom 90 minuta u Jagodini bilo stopostotnih prilika, ali je utisak da je Srbije bila nešto konkretnija i da je bila bliža golu.

Revanš meč igra se u utorak u Kadizu.

Tok meča:

Duel u Jagodini nije počeo najbolje po organizatora, pošto je nastavo problem pri intoniranju srpske himne. Srbija se nije uplašila imena u protivničkoj ekipi i dobro je počela duel, pa je Pešić u šestom minutu imao prvi udarac ka golu rivala.

Španci su se brzo oslobodili startnog pritiska Srbije, ali ekipa Radovana Ćurčića je nastavila da igra veoma dobro. Morata i Delofeu bili su najopasniji igrači Španije u prvih 15-ak minuta, ali je naš golman Dmitrović dobro branio.

Nastavio je naš tim sa dobrom igrom u prvom poluvremenu. Publika u Jagodini davala im je veliku podršku, pa se očigledna razlika u kvalitetu nije primećivala. U 42. minutu sjajan dribling na levoj strani izveo je Filip Kostić, ali je potom slabo centrirao, pa je prilika propala.

Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata. Srbija je zadržala ozbiljnost u odbrani, nije dopustila Španiji da se razigra, pa je nakon 45 minuta bilo 0:0.

Naš tim je drugo poluvreme počeo nešto ofanzivnije i agresivnije, a posebno su pretili Petković i Kostić po desnoj strani.

Nije u drugom poluvremenu bilo mnogo uzbuđenja. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a igrači obe ekipe pokušavali su da ugroze golmane udarcima sa distance.

Što je meč više odmicao, sticao se utisak da bi remijem bez golova bili zadovoljni i jedni i drugi. Srbija je bila nešto ofanzivnija, dok su se Španci opredelili za kontre.

Španci su u 78. minutu zapretili iz prekida sa desne strane, lopta je prošla pored svih igrača u šesnaestercu i završila ipak pored gola. Do kraja utakmice nije se mnogo stvari promenilo. Nije bilo velikih prilika, pa će sve biti odlučeno u utorak u Kadizu.

Srbija: Dmitrović, Petković, Veljković, Pantić, Petrović, Kovačević, Radoja, Čaušić, Kostić, Pešić, S. Srnić.

Španija: Kepa, Mankiljo, Serhi Gomes, Muniesa, Alberto Moreno, Saul, Serhi Roberto, Isko, Delofeu, Morata, Muniain.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.