Nica tuži Marsej pred Uefom?

Izvor: Politika, 07.Sep.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nica tuži Marsej pred Uefom?

Francuskom fudbalskom prvaku Marseju preti mač Evropske fudbalske unije (Uefa), a krajnja mera može da bude i isključenje iz Lige šampiona.

Marsej, naime, ne ćeli da plati Nici 15.500.000 evra za njenog bivšeg igrača Loika Remija (23), francuskog reprezentativca, koga je doveo prošlog meseca, jer se u mađuvremenu otkrilo da ima probleme sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << srcem.

Zbog toga je i propustio meč trećeg kola domaćeg prvenstva.

Nicin direktor Patrik Governatori je izjavio da Marsej sada predlaže da uplati i više para na ime transfera, ali tek u slučaju prodaje Remija u budućnosti.

– Na to ne pristajemo i spremni smo da se žalimo Uefi – upozorava Governatori.

S druge strane, predsednik Marseja Žan Klod Dase smatra da francuski prvak nije kriv, već oštećen.

– Nici bi bolje bilo da poboljša svoju medicinsku službu – uzvraća Dase.

U ovakvim slučajevima Uefa po pravilu drži vodu klubu iz koga je igrač otišao, a nije mu plaćeno za to.

Marseju niko nije kriv što je uzeo fudbalera za koga se tek kasnije ispostavilo da ima srčanu manu.

Nica, svesna da će Uefa biti na njenoj strani, postavila je ultimatum – ili prvi deo od 5.500.000 evra do ponedeljka ili žalba, a taj papir može da stvori Marseju velike probleme uoči Lige šampiona.

G. A.

objavljeno: 07/09/2010
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.