Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 23:06

Miriše na proleće 2019: Tadić lansirao Ajaks na vrh, Borusija pregažena (VIDEO)

Kopljanici dali četiri gola, mogli još toliko

Tog proleća titulu je osvojio Liverpul, a dušu navijača Ajaks. Igrao je najatraktivniji, fudbal koji pleni, mami i opija. Zaustavljen je u polufinalu soloprodorom Lukasa Moure i pogotkom Brazilca koji je omogućio Totenhemu prohodnost do Madrida, ali ove jeseni sve u igri slavnog holandskog kluba podseća na izdanja u eliminacionoj fazi Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz sezone 2018/19.

Tri godine kasnije Kopljanici nemaju Matijsa de Lihta, Donija van de Beka ili Frenkija de Jonga. Imaju i dalje Dušana Tadića da ih sa kapitenskom trakom oko ruke vodi napred. Na čelo Grupe C. I do statusa jednog od najefikasnijih timova takmičenja, uz Mančester Siti i Liverpul. Tako dobro igra sastav Erika ten Haga da bi mogao bez problema da se nadmeće i u Premijer ligi.

Ajaks je načinio veliki korak ka prvom mestu u grupi, koje donosi povlastice u vidu lakšeg rivala u osmini finala. Bešiktaš je praktično otpisan, Sportingu beži šest bodova, a pregazio ga je u Lisabonu, ovog utorka jadnu Borusiju odučio od fudbala. Uzeo joj loptu, milovao, šaptao joj i pokazao mladom timu iz Dortmunda da još mora da raste, iako su na terenu bili i Erling Haland i Marko Rojs, kao prve zvezde tima (4:0).

U divnoj atmosferi na Johan Krojf areni, navijače je u trans najpre bacio projektil Dušana Tadića. U ranoj fazi utakmice kapiten srpske reprezentacije je iz slobodnog udarca – neka vrsta skraćenog kornera – poslao projektil ka Gregoru Kobelu, lopta na put do mreže zakačila Marka Rojsa i „oduzela“ Tadiću pogodak, međutim, niko se u Amsterdamu zbog toga nije ljutio.

Domaćin je poveo i nastavio da uverljivim akcijama ubija u pojam odbranu Milionera. Posebno je bio upečatljiv neravnopravan duel brazilskog napadača Entonija i levog beka gostiju Šulca, Ajaks je neprestano imao višak, ranjivoj odbranoi Borusije pretili su mladi Rajan Gravanberh i fizički moćni Sebastijan Ale, da bi vođstvo duplirao Deni Blind. Opalio je po lopti sredinom prvog dela i postigao prvi gol posle godinu dana.

Kakav je odnos snaga bio u prvom delu, mogao je Ajaks da vodi i duplo više, ali je sve naplatio u nastavku, kad je odbranu Dortmunda isekao na froncle. Još jednom je Ale u ulozi asistenta namestio pogodak Entoniju, da bi na kraju bivši član Ajntrahta i Vest Hema i sam pogodio cilj.

I najavio sjaj Ajaksa. Kao pre tri godine...

GRUPA C

Bešiktaš - Sporting 1:4 (1:3)

/Larin 24 - Koates 15, 27, Sarabija 44, Paulinjo 89/

Ajaks – Borusija Dortmund 4:0 (2:0)

/Rojs 11 ag, Blind 25, Entoni 57, Ale 72/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ponovo radi bioskop: Totalni fudbal 2.0

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 09:55

Utakmica sa Borusijom uradak za muzej lepih umetnosti..Marta 2019. ućutao je stadion “Santjago Bernabeu”. Dušan Tadić je igrao utakmicu života, vadio Kazemiru i drugovima dušu na pamuk i Ajaks je usred Madrida posramio Real pobedom od 4:1. Zatim nesrećno ispao od Totenhema posle primljenog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.