Majka svih fantazija, Premijer liga! Možete li do nagrada?

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka svih fantazija, Premijer liga! Možete li do nagrada?

Petak i vreme za razmišljanje o fudbalskom vikendu, poslednjem pre nego što sledeće nedelje smore sa kvalifikacijama za EP. Sastavite tim za PL fantazi u subotu i nedelju i takmičite se za nagrade!

Postoji Premijer liga i ostale fantazi igre, barem iz mog iskustva, a kao svedoke ću uzeti većinu koja se zaluđuje ovom zabavom.

O tome koje je fudbalsko takmičenje najbolje na svetu možemo da dokonašimo za kockastim kafanskim stolnjakom danima (mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je othranila Serija A), ali koje je najpopularnije, tu je odgovor samo jedan. Stoga, nemojte biti neozbiljni, smejaće vam se u društvu, nego daj da igramo PL fantazi.

Uz onaj standarni koji igrate na sportske.net, najbrojnijem takmičenju na ovim prostorima, odvojite vreme i za dnevni fantazi napravite tim koji će vas ispuniti ponosom, ili vam pokazati koliko se u stvari ne razumete. I naravno, uz ponos ide i novac, za najbolje su obezbeđene nagrade.

Igra traje ceo vikend, od ranog popodneva na "Selharst parku" do derbija u nedeljno popodne na "Emirejtsu" gde gostuje Junajted.

Golman

Ako pogledamo parove za vikend, par timova deluju kao izvesni da će sačuvati mrežu. Siti pre svih, protiv impotentnog Njukasla, što sugeriše Harta (8.40) kao prvu opciju.

Branio je kao posednut u Ligi šampiona protiv Gladbaha, pa je to razlog više da ga pokupite za svoj vikend fantazi tim.

Hoćete jeftiniju opciju?

Džek Batland iz Stouka (7.40) je logičan izbor, "Grnčari" bi mogli da iznenade Vilu, uz to, pomenuti čuvar mreže je među onima sa najboljim procentom odbrana u Premijer ligi.

Razmislite i o Adrijanu (7.80) iz Vest Hema, Sanderlend je užasna ekipa, teško daju golove, kada to uparite sa navikom Bilićevog tima da lupa šamare u gostima, jasno je zbog čega je španski golman moj izbor.

Odbrana:

Kao pripadnik generacije koja je rasla uz sveti nedeljni termin Serije A od 15 časova, preferiram 3-5-2 formaciju, probaću da i sebi i vama prištedim na štoperima, kako bismo napunili vezni red.

Imam neku teoriju da je Svonsi tim koji bi mogao da bude iznenađenje sezone. Oni su mi dali za pravo prvih nekoliko nedelja, ali čini se da su ostali bez daha.

U Vels dolazi nepredvidivi Totenhem, ali svejedno, Svonsi teško prima golove kod kuće, obratite pažnju na Ešlija Vilijamsa (8.60) ili jeftinijeg Fernandeza (7.80).

Ove godine je popularan čovek koji će im biti rival u nedelju popodne, štoper "Pevaca" Tobi Aldeveireld (8.00) koji bi mogao da se isplati.

Svi čekaju Kolarova (9.60), malo je bodova doneo prethodne dve nedelje, ali imati ga u timu ume da bude neprocenjivo.

No, ovo je moja nedelja štednje na odbrani, uzeću Leskota iz Aston Vile (7.40), a vi ako hoćete da se širite možete da probate sa njegovim saigračem Amavijem (9.40).

Kombinovaću ga sa Skotom Danom (8.40), iz Kristal Palasa, koji donosi dosta bodova, opasan je prilikom prekida, a ne zaboravite da rival "Orlova", VBA teško daje golove na strani.

Zatvoriću se sa Holebasom (7.20) iz Votforda. Burnmaut će biti bez najboljeg strelca, iako igraju ofanzivno, Votford je tim koji teško prima golove, Kike Flores će zatvoriti prilaze golu, pa u sudaru timova iz Čempionšipa nije baš izvesno da ćemo videti vatromet.

Vezni red

Tu već tražim ljude koji će biti zaposleni, pre svega u ofanzivi.

Predlažem vam da pokupite jednog od  dvojice igrača Palasa, Zaha (7.40) i Bolasi (7.40) su prava vrednost. Obojica bi trebalo da počnu, Pardju ne može da računa na nekolicinu igrača. Nekadašnji fudbaler Junajteda, Zaha, je odlično odigrao u Votfordu prošlog vikenda, idem za njegovom formom.

Više od 52% menadžera ima Rijada Mareza (10.60) u timu, liči na siguran pik, mada je po mom ukusu više čovek koji donosi mnogo bodova ove sezone (ako ste bili pametni da ga uzmete na početku). U pitanju je sjajni Paje iz Vest Hema (11.20). Ali, skupi su, pa taj biser ipak ostavljam za De Brujna (11.00) koji bi mogao da bude ključ protiv Njukasla koji će parkirati ne autobus, već omanju čeličanu na "Etihadu. Sitiju očajnički treba pobeda protiv "Svraka", Pelegrini se neće igrati posle blamiranja poslednjih nedelja. Uz to roviti su Jaja Ture i David Silva, pa će Belgijanac sigurno biti u startnoj postavi.

Moram da vam skrenem pažnju na Sadio Manea (8.40) iz Sautemptona, moj tajni pik za ovu nedelju. Čelsijevi "sporaći" pozadi su kao stvoreni za njega, a ako pogledate broj udaraca na gol, subotnji dan na "Stamford Bridžu" bi mogla da bude njegova velika predstava.

Mnogo će ih krenuti sa Huanom Matom (11.60), Španac je u sjajnoj formi, ali protiv Arsenala u derbiju kola bismo mogli da vidimo partiju šaha umesto fudbala, što će limitirati ofanzivce.

Ja bih vas uputio na Rosa Barklija (10.40) iz Evertona. Jeste "Mersisajd", jeste da ćemo videti više kartona nego golova, ali velike utakmice rađaju heroje. Ovo je samo moj osećaj, ali i ne baš visoko mišljenje o veznom redu i odbrani Liverpula, pa ko zna, pokušajte, ako imate lufta.

Vezni red zatvoriću Almenom Abdijem (7.20) iz Votforda. Oni koji su ga gledali ranije u Italiji, ali poslednjih godina na ostrvu znaju da se radi o veoma zahvalnom igraču koji može da donese solidan broj poena, pogotovo u tvrdoj igri kakvu forsira Votford. Očekujem ga da eksplodira u fantazi poenima, sad da li je to ova nedelja, rizikovaću.

Napad:

Čeka se da proradi Kun (13.40) i tu ne treba pametovati. Moraće da počne da daje golove, pre ili kasnije, za rivala ima jedan od najslabijih timova u ligi. Doduše, Njukasl je pokazao da ume da se brani protiv jačih timova, ali oni retko kada prime manje od dva ili tri gola na ovom gostovanju. Kombinovano sa moranjem Sitija, ovo je prilika za poene, mada u ovoj igri niko ništa ne garantuje.

Upariću ga sa Lukakom (10.00) koji bi mogao da bude noćna mora za odbranu gradskog rivala u nedelju. Objašnjavao sam već prilikom izbora Barklija, neću da se ponavljam.

Šta su još napadačke opcije, ako igrate sa trojicom ili nemate dovoljno para za Kuna i još jednog?

Izdvojiću Žesteda (7.40) iz Vile koji je rasturio Liverpul.

Glen Marej (7.40) iz Burnmauta će biti glavna napadačka opcija posle povrede Kaluma Vilsona.

Kramarić (6.20) iz Lestera je možda neko o kome bi trebalo razmisliti, najava je da će početi u Noriču pre Okazakija.

Ako ste zapeli za nekoga iz Njukasla, Ajose Perez (7.20) je bolja opcija od Mitra, čini se da mu više odgovara odbrana Sitija, ali to je baš pik za one koji imaju los cojones da rizikuju.

Pazite i na Krkića (7.40), potcenjen je, baš kao i Defo iz Sanderlenda (7.60) ako odbrana Vest Hema bude imala jedan od "onih dana", kada primaju dosta golova i daju još više.

Toliko za danas, ovo je moj tim:

Adrijan,

Leskot, Skot Dan, Holebas,

Zaha, Barkli, Abdi, De Brujne, Sadio Mane,

Aguero (kap), Lukaku.


Fantazi Lige šampiona možete igrati ovde, a pravila pročitajte ovde.

Prijavite se i krenite po nagrade.

Napomenimo da pravo učešća imaju STARIJI OD 18 GODINA, a igra se pod okriljem sportske kladionice "Soccer"..
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.