Javni medijski servis Srbije u prvih deset meseci 2015 najgledaniji i najraznovrsniji televizijski program

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Nov.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni medijski servis Srbije u prvih deset meseci 2015 najgledaniji i najraznovrsniji televizijski program

Najgledanija emisija u prvih deset meseci 2015. godine je prenos fudbalske utakmice Albanija–Srbija emitovana na Prvom programu RTS-a, 8. oktobra 2015. ( rejting emisije je 23,9%, sa 1.635.549 gledalaca i šerom 52,1% )

Druga na rang listi najgledanijih emisija je polufinalna utakmica: Košarka-EP 2015: Srbija-Litvanija, sa ostvarenim retingom 21,1% ( 1.442.800 >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << gledalaca) i udelom u gledanosti 52,1%.

U prvih deset meseci 2015. Prvi program RTS-a je 244 dana bio najgledaniji TV program u Srbiji, TV Pink 57 i TV Hepi tri dana.

Prvi program RTS-a je u prvih deset meseci 2015. najgledaniji TV program sa ostvarenim rejtingom od 4 odsto. Na drugoj poziciji je TV Pink (3,4%), a na trećoj TV Prva (2,3%). Slede TV Hepi (2,1%), TV B92 (1,6%) i Drugi program RTS-a (0,5%).

Pozicija programa s nacionalnom pokrivenošću je ista i prema udelu u gledanosti (šeru) i trajanju kontakta s programom.

Na rang listi 50 najgledanijih emisija u 2015. četrdeset su emisije RTS-a, šest TV Pinka, tri TV Prve i jedna TV Hepi.

Prva na rang listi je fudbal – kvalifikacije za EP Albanija-Srbija, a druga je polufinalna utakmica: Košarka-EP 2015: Srbija-Litvanija. Pored prenosa sportskih takičenja u fudbalu, košarci, vaterpolu i tenisu, koje su građani Srbije sa velikim interesovanjem pratili na Prvom programu RTS-a, na rang listi najgledanijih su i emisije drugih žanrova: zabavne (kviz Slagalica), informativne (Dnevnik u 19.30, Dnevnik 1, Da možda ne), domaće igrane serije (Moj rođak sa sela, Komšije, Na putu za Montevideo, Jagodići-oproštajni koncert, Montevideo-vidimo se, Čizmaši, Branio sam mladu Bosnu, Montevideo-bog te video), dokumentarne (Sasvim prirodno) i domaći filmovi (Zona Zamfirova, Lajanje na zvezde ).

Medijski javni servis Srbije nastavlja sa emitovanjem sadržajno najraznovrsnijeg televizijskog programa namenjenog svim grupama stanovništva Srbije. Svojom ponudom uspeva da postigne najbolje rezltate po svim parametrima (produkcijskim i gledanosti).

Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.