Fudbal i korona virus: Finale Lige šampiona u Portu, a Čelsi i Mančester siti dobijaju podršku sa tribina

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 14:35

Fudbal i korona virus: Finale Lige šampiona u Portu, a Čelsi i Mančester siti dobijaju podršku sa tribina

Utakmica je trebalo da bude odigrana u Istanbulu, ali je Velika Britanija uvrstila Tursku na "crvenu Kovid listu", pa je Evropska fudbalska unija (UEFA) donela odluku o promeni domaćinstva.

Finale Lige šampiona između Čelsija i Mančester sitija 29. maja, biće održano u Portugalu, a klubovi će moći da imaju podršku od po 6.000 navijača.

Portugal je na "zelenoj listi" Engleske, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da igrači i navijači tamo mogu da putuju bez boravka u karantinu.

"Uskratiti navijačima šansu da uživo gledaju utakmicu nije bila opcija i presrećan sam što je pronađen kompromis", izjavio je Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.

Ovo je druga godina u nizu u kojoj se finale održava u Portugalu - Bajern Minhen je prošle godine u Lisabonu osvojio pehar.

Tačan broj ljudi koji će moći da prisustvuje finalu još nije poznat.

Odluka britanske vlade da Tursku stavi na "crvenu listu" stavila je organizatore meča pred veliki izazov, ističe Čeferin.

"Odluka o premeštanju finala je velika, engleski savez i britanske vlasti su dali sve od sebe da meč organizuju u Engleskoj, zbog čega sam im zahvalan", kaže.

"Fudbalski savez Turske i tamošnje vlasti su uvek bile pouzdan partner UEFA i nadam se da će Istanbul i Turska u bliskoj budućnosti biti domaćini finala Lige šampiona, kao i brojnih drugih događaja", dodaje on.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Liga Šampiona,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fudbal i korona virus: Finale Lige šampiona u Portu, a Čelsi i Mančester siti dobijaju podršku sa tribina

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2021

Utakmica je trebalo da bude odigrana u Istanbulu, ali je Velika Britanija uvrstila Tursku na „crvenu Kovid listu", pa je Evropska fudbalska unija (UEFA) donela odluku o promeni domaćinstva.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.