FIFpro traži oštrije kazne za klubove koji kasne sa platama

Izvor: Sportal.rs, 06.Nov.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFpro traži oštrije kazne za klubove koji kasne sa platama

Sindikat profesionalnih fudbalera FIFpro zatražio je od Svetske fudbalske federacije (Fifa)

oštrije kazne za klubove koji kasne sa platama fudbalerima. FIFpro traži da klubovi budu oštrije kažnjeni, a da igračima bude dozvoljeno da raskinu ugovore posle 30 dana kašnjenja plate.

Prema sadašnjim pravilima klubovi mogu da kasne sa isplatama 90 dana bez posledica. Generalni sekretar FIFpro Teo van Segelen rekao je da je predlog sindikata "više nego fer".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs <<
On je član Fifinog statusnog komiteta za fudbalere, koji će u martu proučiti predlog. Fudbaleri Rasinga iz Santandera su prošle sezone odbili da igraju četvrtfinalnu utakmicu Kupa pošto im je plata kasnila četiri meseca.

(Foto: MN Press, ilustracija)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.