Igrači finansijski zlostavljani

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači finansijski zlostavljani

Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) traži od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da pooštri sankcije prema klubovima koji kasne sa isplatama zarada fudbalerima.

FIFPro je precizirao da traži ne samo da klubovi budu sankcionisani, već i da igrači budu slobodni da raskinu ugovor poslije 30 dana kašnjenja plate. Trenutno, klubovi imaju pravo da kasne 90 dana u isplatama zarada, podsjetio je FIFPro.

Teo van Segelen, generalni sekretar FIFPro, rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bi to bio više nego fer potez svjetske kuće fudbala, s obzirom na to da su igrači finansijski zlostavljani po sadašnjem sistemu.

Prošle sezone igrači Rasinga iz Santandera odbili su da igraju u četvrtfinalu Kupa Španije zbog toga što su im plate kasnile četiri mjeseca. Zbog toga su dobili jednogodišnju suspenziju iz ovog takmičenja i klub je kažnjen s 3.000 evra.

Iz FIFPro smatraju da su igrači kojima kasni zarada ranjiviji za eventualne pokušaje namještanja mečeva i da taj problem treba riješiti što prije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.