El Klasiko odložen, kome više odgovara?

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"El Klasiko" odložen, kome više odgovara?

Donesen novi termin igranja jednog od najvećih fudbalskih derbija.

Danas je i stigla potvrda, španski fudbalski komitet je odlučio da se duel Barselone i Real Madrida odigra 18. decembra na "Nou Kampu", što znači da će oba tima biti pošteđena ove nedelje u prvenstvu Španije.

Real Madrid je sinoć odigrao svoj susret u Ligi šampiona dobili su Galatasaraj sa 1:0 dok Barselona večeras igra sa Slavijom Prag u okviru trećeg kola Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << . Svoje naredne utakmice igraće tokom sledeće nedelje kada se u utorak i sredu igra jedanaesto kolo Primere.

Barselona dočeku Valjadolid 29. oktobra a zatim gostuje Levanteu u subotu 2. novembra. Sa druge strane Real Madrid će igrati sa Leganesom u sredu a onda ih čeka Real Betis takođe 2. novembra. Ovo daje glavnim takmacima za titulu više vremena za odmor što je donekle ne-fer prema njihovim protivnicima u narednim kolima.

U decembru pred "El Klasiko" Barselona će gostovati Interu u okviru LŠ a zatim putovati u Sosijedad 15. decembra, dok će Real Madrid igrati sa Brižom a zatim ugostiti Atletik Bilbao pred veliki derbi na "Kamp Nou".

Što se tiče povreda ovde veliku "pobedu" odnosi Real Madrid. Da se "El Klasiko" igrao narednog vikenda Madriđani ne bi mogli da računaju na Luku Modrića, Gereta Bejla i Lukasa Vaskeza dok bi Barselona meč 26. oktobra sačekala u punom sastavu.

Što se tiče rezultata kada se "El Klasiko" pomeri iz različitih razloga, Barselona vodi. Prvi put se odlaganje dogodilo u sezoni 1928/29, Barselona je tada slavila kao gost. Dugo se čekalo da se još jedan susret dva najveća tima Španije promeni, u sezoni 1967/68 je došlo do promene datuma zbog smrti igrača Barselona Hulio Beniteza, a utakmica se kasnije završila nerešeno 1:1. Treći "El Klasiko" je ponovo pripao Barseloni kada su slavili sa 1:0 u sezoni 1971/72 . Poslednji ovakav susret je pripao Real Madridu u sezoni 1989/90 kada su Madriđani slavili sa 3:2 na "Bernabeu".

Ostaje da se sačeka još nešto manje od dva meseca do narednog duela, ovi dueli uvek ispisuju istoriju.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.