Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 22:56

Da li je Gvastatoja najsrećniji fudbalski klub zapadno od Griniča?

Predstavnik Gvatemale u Konkakaf ligi direktno se plasirao u polufinale drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Severnoj Americi, a rival će mu biti bolji iz dvomeča Saprise i Komunikasionesa. Prvi njihov okršaj na programu je u noći između četvrtka i petka, od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu

Ako fudbaleri Gvastatoje naprave nešto veliko ove sezone u KONKAKAF ligi i postane prvi klub iz Gvatemale koji je stigao do finala drugog po kvalitetu međunarodnog takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Severnoj Americi, snimaće se dokumentarac o njihovoj sreći. Put ekipe na čijoj ekipi sedi meksički stručnjak i nekadašnji reprezentativac Danijel Guzman zaista je neverovatan.

Zbog pandemije koronavirusa promenjen je sistem takmičenja, igraju se samo eliminacije. Pojedini klubovi iz manjih zemalja su odustali od takmičenja, pa je Gvastatoja bila slobodna. Klub koji nosi nadimak Veliki kiskadi, po tropskoj ptici koja mu krasi grb, izvukao je najtežeg mogućeg protivnika u drugom kolu – Alahuelense.

02.00: (1,75) Saprisa (3,50) Komunikasiones (4,50)

Kostarikanci su osvojili KONKAKAF ligu prošle sezone, imaju u svojim redovima veterane poput Brajana Ruiza, bivšeg veziste PSV Ajndhovena i Fulama, Selsa Borhesa iz AIK-a i Deportivo La Korunje, te Gabrijela Toresa, Johana Venehasa… Bili su apsolutni favoriti u duelu sa Gvastatojom i razlika u kvalitetu se videla i na terenu.

Odigrali su 1:1 u Gvatemali, u Kostariki je Alahuelense vodio sa 2:0 sve do 82. minuta, a onda… Omar Domingez postiže gol rukom, što je sudiji promaklo, za 2:1, posle čega Alahuelense ima još tri šanse da vrati +2, a zatim u nadoknadi vremena Luis Anhel Landin natrčava na loptu u gužvi i pogađa za 2:2! KONKAKAF, za razliku od UEFA, još nije ukinuo pravilo gola u gostima, pa je Gvastatoja prošla dalje, u četvrtfinale.

Ispostavilo se da njega neće ni igrati. Čitali ste već verovatno o utakmici surinamskog Inter Mengotapea i Olimpije iz Hondurasa. Bilo je 6:0 u Surinamu za favorizovane goste, a na tom meču je za Inter igrao potpredsednik Surinama Roni Brunsvajk! On je čak pritom dao novac igračima Olimpije, što su zabeležile kamere, pa je KONKAKAF još pre revanša izbacio oba tima iz takmičenja.

Pošto je Gvastatoja trebalo da igra u četvrtfinalu protiv boljeg od te dve ekipe, sasvim sigurno protiv osvajača takmičenja iz 2017. godine, Veliki kiskadi su preleteli direktno u polufinale.

Samo učešće tamo biće istorijski uspeh trostrukog šampiona Gvatemale. Ukoliko eliminiše pobednika iz dvomeča Saprise i Komunikasionesa, postaće prvi klub koji nije iz Kostarike ili Hondurasa da se plasirao u finale.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Saprisa je kostarikanski tim i favorit je u dvomeču sa Komunikasionesom iz Gvatemale. Prvi od ta dva meča odigraće se u San Hozeu u noći između četvrtka i petka, od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

U 2. kolu Saprisa je eliminisala Santa Lusiju, takođe iz Gvatemale, sa 6:2. Komunikasiones je igrao i prvo kolo, eliminisao je dve ekipe iz El Salvadora, prvo 11 Deportiva sa 4:1, a zatim i Alijancu sa 2:1.

Saprisa je posle 16 kola u kostarikanskoj Aperturi četvrta na tabeli, sa šest poena manje od lidera Eradijana. To je relativno loš saldo za tim koji u svojim redovima ima Kristijana Bolanjosa, Marvina Angula, Marijana Toresa, Davida Guzmana

Komunikasiones je u Aperturi Gvatemale posle 14 kola drugi na tabeli, sa 27 poena. Ima čak 16 bodova više od Gvastatoje, koja je tek 10, daleko od mesta koje vodi u plej-of. Da bi stigla do osme pozicije mora da nadoknadi šest poena zaostatka za Iztapom.

Barem može mirno da čeka drugu polovinu novembra i polufinale KONKAKAF lige, a do tada da se potpuno posveti domaćem šampionatu.

KONKAKAF LIGA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Santos – Fordž 3:1 (2:1)

/Ist 12, Menezes 17, Lopez 52 – Beker 6/

Petak

02.00: (1,75) Saprisa (3,50) Komunikasiones (4,50)

04.00: (2,80) Maraton (3,20) Motagva (2,45)

(Revanši su na programu 3. i 5. novembra)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.