Čileanci odbili prijateljski meč sa Kosovom

Izvor: Sportal.rs, 27.Okt.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čileanci odbili prijateljski meč sa Kosovom

Fudbalski savez Čilea odbio je ponudu saveza Kosova za prijateljski meč te dve reprezentacije. Kako prenosi prištinski list Zeri, nedavni incidenti u Beogradu, zbog kojih je prekinuta kvalifikaciona utakmica između Srbije i Albanije, doprineli su da dođe do otkazivanja ovog prijateljskog duela, iako su predstavnici kosovskog Saveza bili blizu postizanja dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sa Čileancima.

U tekstu se navodi da je Kosovo odbijeno od strane Saveza Čilea u poslednjem trenutku, a glavni razlog za takav splet stvari naglašava se incident u Beogradu, koje su izazvali srpski huligani.

Takođe, Fudbalski savez Čilea odbio je ponudu kosovskog saveza za prijateljski meč A selekcija zbog činjenice da ta zemlja nije priznala nezavisnost Kosova i moguće politizacije nakon prekinute utakmice između Srbije i Albanije.

Potpredsednik kosovskog Saveza Bekim Hadžiju objasnio je razloge odbijanja čilenaske strane.

- Istina je da smo bili blizu dogovora sa Čileancima, ali su meč odbili zbog incidenata u Beogradu i straha da bi utakmica mogla da poprimi oblik politizacije. Potrudićemo se da nađemo drugog rivala - rekao je Hadžiju.

Reprezentacija, koju predvodi selektor Albert Bunjaku, tako neće imati priliku da odigra prijateljski meč protiv jedne prestižne selekcije, koja je igrala na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu, a čije boje brane zvezde poput Alekisa Sančeza i Artura Vidala.

(Foto: Beta/AP/Victor R. Caivano)
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.