Čileanci odbili da igraju prijateljski fudbalski meč sa Kosovom

Izvor: Blic, 27.Okt.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čileanci odbili da igraju prijateljski fudbalski meč sa Kosovom

Fudbalski savez Čilea negativno je odgovorio na ponudu Fudbalskog saveza Kosova* o prijateljskom meču između dve selekcije.

Kako je javio prištinski dnevni list "Zeri", razloga za ovo odbijanje su dva. Prvi je što Čile nije priznao Kosovo kao nezavisnu državu, a drugi je - incident koji se desio na nedavnoj kvalifikacionoj utakmici za EURO2016 između Srbije i Albanije, prekinutoj u 41. minutu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Da, tačno je, Čile odbija da igra sa nama zbog tenzija koje su nastale incidentom u Beogradu i zbog eventualne politizacije našeg susreta sa njima", rekao je zamenik predsednika Fudbalskog saveza Kosova* Bekim Hadžiju.

List "Zeri" je napomenuo svojim čitaocima da "incident u Beogradu, koji su izazvali srpski huligani" presudno uticao da Kosovo* ostane bez meča sa trenutno trinaestoplasiranom reprezentacijom na FIFA rang listi.

"Naš Savez je bio vrlo blizu dogovora sa Čileancima o novembarskom prijateljskom duelu, ali su Čileanci odbili da igraju kada se od njih očekivalo da kažu 'da, pristajemo'", navodi "Zeri".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čileanci - novi miljenici Srba!

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014

Fudbalski savez Čilea odbio ponudu Fudbalskog saveza Kosova da reprezentacije dve zemlje odigraju prijateljski meč...Foto: (AP Photo/Leo Correa)..Fudbalski savez Čilea odbio je ponudu kosovskog saveza za prijateljski meč A selekcija zbog činjenice da ta zemlja nije priznala nezavisnost Kosova i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.