Čeferin okupio legende: Fudbalski asovi na humanom zadatku

Izvor: BKTV News, 04.Sep.2018, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeferin okupio legende: Fudbalski asovi na humanom zadatku

Pravi fudbalski spektakl, u humanitarne svrhe, održan je prethodnog vikenda u selu Bilje, u Sloveniji.

Glavni organizator bio je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, a mnoge fudbalske zvezde odazvale su se pozivu. Na lokalnom stadionu okupilo se preko 4.000 ljudi, iako mesto u kom se igrao meč ima svega hiljadu stanovnika.

Na terenu su bili i naši bivši reprezentativci, Dejan Stanković i Nemanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vidić. Pored njih i pomenutog Čeferina, ovu manifestaciju uveličali su i legende kakve su Luis Figo, Alesandro Del Pjero, Rikardo Karvaljo, Kristijan Karembe, Frank De Bur, Marko Materaci, Gaiska Mendieta, Nuno Gomeš, Robi Kin, Pjer Van Hojdonk Dmitar Berbatov, Antonio Nikopolidis, Bernardo Koradi, ali i predsednik Slovenije Borut Pahor, koji je stajao među stativama.

Kompletan prihod od ulaznica, ali i sa aukcije od prodaje dresova Kristijana Ronalda, Nejmara, Harija Kejna, Antoana Grizmana, Roberta Levandovskog i tenisera Rodžera Federera, namenjen je humanitarnoj organizaciji "Komon gol" (Common goal), čiji je suosnivač španski fudbaler Huan Mata.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da je crveni tim, za koji su igrali Vidić i Stanković, slavio sa 6:1. Crvene je sa klupe predvodio Andre Viljaš Boaš, a strateg plavih bio je Tomaž Kavčić, selektor Slovenije.

Mrežu predsednika Slovenije, Pahora, u prvom poluvremenu tresli su Čeferin i Velentinčić, a u nastavku još Figo, Van Hojdonk i Novaković dva puta. Jedini gol za plave postigao je Del Pjero.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.