CAS poništio kaznu PAOK-u!

Izvor: Sportske.net, 10.Jul.2020, 19:22

CAS poništio kaznu PAOK-u!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani poništio je danas kaznu Fudbalskog saveza Grčke o oduzimanju sedam bodova fudbalskom klubu PAOK i vratio slučaj pred žalbeno veće Saveza.

Fudbalski savez Grčke kaznio je PAOK oduzimanjem sedam bodova zbog kršenja pravila kojim se zabranjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vlasnički udeo u drugom klubu. Tada je navedeno da PAOK ima udela u rivalskom klubu Ksantiju.

Odlukom CAS o poništenju kazne, PAOK je vraćen na drugo mesto na tabeli, odmah iza šampiona Olimpijakosa, koji je pokrenuo ceo slučaj.

Olimpijakos se žalio CAS na blagu kaznu Saveza i tražio da se PAOK i Ksanti izbace iz prve lige.

Tri kola pre kraja PAOK ima tri boda više od trećeplasiranog AEK-a.

Šampion Grčke ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a vicešampion u takmičenje kreće od drugog kola.

CAS je naveo da kazna oduzimanja sedam bodova Ksantiju ostaje na snazi, pošto se taj klub nije žalio.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

PAOK ponovo drugoplasiran, poništena kazna

Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 08:27

Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio je kaznu o oduzimanju sedam bodova koju je Fudbalski savez Grčke izrekao PAOK i vratio slučaj pred žalbeno veće Saveza. PAOK se tako vratio na drugo mesto na tabeli, odmah iza šampiona Olimpijakosa koji je i inicirao ceo slučaj. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.