Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanske fudbalske legende ogorčene Ćirinim izborom

Poznati fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je danas sarajevskom dnevniku "Oslobođenje"da je imenovanje hrvatskog trenera Miroslava-Ćire Blaževića za selektora Bosne i Hercegovine "velika sramota" za fudbal u toj zemlji.



"Čovek koji i dalje u medijima daje izjave kao da ovde još traju ratovi i koji bi najviše voleo da Bosna kao samostalna država ne postoji vodiće naš državni tim", naglasio je Halilhodžić.

Sličnog mišljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić koji tvrdi da Blaževićeve stručne sposobnostui nikome nisu sporne, ali da je novi selektor BiH "kontradiktorna osoba oko kojeg je stvorena totalna konfuzija."

"On sam je oko sebe napravio atmosferu nepoverenja i konflikta i zbog toga je mnogo onih koji su protiv tog rešenja za selektorsku funkciju", izjavio je Hadžibegić za nedeljnik "Dani".

Najdalje je, ipak, otišao još jedan od bivših jugoslovenskih reprezentativaca Mehmed Baždarević koji je konstatovao da je "reprezentaciji BiH bolje da bude 35. na svetu nego prva u svemiru sa Ćirom na čelu".

Baždarević je, pritom, optužio prvog čoveka Fudbalskog saveza BiH Ilju Dominkovića da je "dolazak Blaževića dogovorio u privatom aranžmanu, bez konsultovanja sa strukom" i zaključio da je "njegovo imenovanje uvreda".

Bivši selektor BiH Miša Smajlović, pak, smatra da je Blažević pravo rešenje za "kormilo" državnog tima.

"Dolazak Blaževciha na klupu naše reprezentacije je pozitivna promena, jer o njegovom znanju ne treba trošiti reči", zaključio je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bosanske legende: Ćiro sramota za naš fudbal

Izvor: Mondo, 11.Jul.2008

Legende bosanskog fudbala Halihodžić, Hadžibegić i Baždarević oštro su kritikovale izbor Ćire Blaževića za selektora BiH.

Nastavak na Mondo...

Blažević velika sramota

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2008, 09:37

Poznati fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je sarajevskom dnevniku Oslobođenje da je imenovanje hrvatskog trenera Miroslava - Ćire Blaževića za selektora Bosne i Hercegovine „velika sramota“ za fudbal u toj zemlji...- Čovek koji i dalje u medijima daje izjave kao da ovde još traju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.