Ćira ustalasao legende u BiH

Izvor: B92, 11.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćira "ustalasao" legende u BiH



Poznati fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić izjavio je sarajevskom dnevniku "Oslobodjenje"da je imenovanje hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića za selektora Bosne i Hercegovine "velika sramota" za fudbal u toj zemlji. "Čovek koji i dalje u medijima daje izjave kao da ovde još traju ratovi i koji bi najviše voleo da Bosna kao samostalna država >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne postoji vodiće naš državni tim", naglasio je Halilhodžić.

Sličnog mišljenja je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić koji tvrdi da Blaževićeve stručne sposobnostui nikome nisu sporne, ali da je novi selektor BiH "kontradiktorna osoba oko kojeg je stvorena totalna konfuzija."

"On sam je oko sebe napravio atmosferu nepoverenja i konflikta i zbog toga je mnogo onih koji su protiv tog rešenja za selektorsku funkciju", izjavio je Hadžibegić za nedeljnik "Dani".

Najdalje je, ipak, otišao još jedan od bivših jugoslovenskih reprezentativaca Mehmed Baždarević koji je konstatovao da je "reprezentaciji BiH bolje da bude 35. na svetu nego prva u svemiru sa Ćirom na čelu".

Baždarević je, pritom, optužio prvog čoveka Fudbalskog saveza BiH Ilju Dominikovića da je "dolazak Blaževića dogovorio u privatom aranžmanu, bez konsultovanja sa strukom" i zaključio da je "njegovo imenovanje uvreda".

Bivši selektor BiH Miša Smajlović, pak, smatra da je Blažević pravo rešenje za "kormilo" državnog tima.

"Dolazak Blaževića na klupu naše reprezentacije je pozitivna promena, jer o njegovom znanju ne treba trošiti reči", zaključio je on

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.