Blater: Potresla me je smrt sudije

Izvor: B92, 04.Dec.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Potresla me je smrt sudije

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater uputio je izraze saučešća Holandskoj fudbalskoj federaciji (KNVB) povodom smrti linijskog sudije.

41-godišnjeg Riharda Nivenhujzena pretukla je u nedelju grupa fudbalera starosti između 15 i 16 godina neposredno posle utakmice nižerazrednih klubova Nijv Slotena iz Amsterdama i Bujtenbojsa iz Almerea.

"Hteo bih da izrazim duboku tugu zbog smrti pomoćnog sudije Ričarda Nivenhujzena", rekao je Blater u pismu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saučešća upućenom KNVB.

On je naglasio da je "duboko potresen ovim tragičnim događajem".

"Fudbal je ogledalo društva i na žalost, iste bolesti koje ga pogađaju - u ovom slučaju nasilje, manifestuju se i u fudbalu", napisao je Blater predsedniku KNVB Mihaelu van Pragu.

On je dodao da i pored svega, smatra da je fudbal "sila dobra".

"Ipak, ostajem ubeđen da je fudbal, kroz primere posvećenosti ljudi kao što je pokojni Nivenhujzen, sila dobra i da moramo da nastavimo da delujemo u skladu sa tim dobrim primerima", rekao je Blater.

Nivenhujzen proglašen je u ponedeljak klinički mrtvim, a policija je uhapsila trojicu mladića uzrasta od 15 i 16 godina koji su optuženi da su napali sudiju.

Holandski mediji su preneli da je grupa mladića vređala Nivenhujzena tokom celog meča, a da su ga po završetku utakmice nogama udarali u glavu.

Nesrećni Nivehnujzen se požalio da mu nije dobro i prebačen je u bolnicu gde je u ponedeljak preminuo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.