Preminuo pretučeni sudija

Izvor: B92, 04.Dec.2012, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pretučeni sudija

Linijski sudija kojeg su pretukli mladi fudbaleri u Holandiji preminuo je od zadobijenih povreda, preneli su domaći mediji.

Četrdesetjednogodišnjeg Riharda Nivenhujzena pretukla je u nedelju grupa fudbalera starosti izmedju 15 i 16 godina neposredno posle utakmice izmedju nižerazrednih klubova Nijv Slotena iz Amsterdama i Bujtenbojsa iz Almerea.

Mediji navode da su mladi fudbaleri tokom utakmice neprestano vredjali nesrećnog sudiju i da su ga nakon meča više puta udarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u glavu.

Nivenhujzen se žalio na bolove i odmah je prebačen u bolnicu, gde je konstatovano da ima teže oštećenje mozga, zbog čega je danas preminuo. Policija je odmah uhapsila napadače koji su optuženi za nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim posledicama.

"Apsolutno je zastrašujuće da tako nešto može da se dogodi na holandskim sportskim borilištima. To više nema nikakve veze sa sportom'', izjavila je holandska ministarka sporta Edit Šipers.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrt uz aut liniju

Izvor: RTS, 04.Dec.2012

Holandski linijski sudija umro pošto ga je pretukla grupa igrača omladinskog tim Bujtenbojsa. Za sada, uhapšenaa trojica mladića. Istraga još u toku. ..Holandija je šokirana vešću da je grupa mladića iz tima Bujtenbojsa, posle utakmice, napala i izmlatila linijskog sudiju, koji je od posledica...

Nastavak na RTS...

De Bur: Šokiran sam smrću sudije, imaju li roditelje ti momci koji su ga napali?

Izvor: Blic, 04.Dec.2012

Holandija je i dalje u šoku zbog smrti fudbalskog sudije Riharda Nivenhujzena kojeg su posle meča omladinaca Stolena i Bujtenbojsa pretukli na smrt igrači jedne od ekipa. Da tragedija bude veća, Nivenhujzen je sudio meč u kojem je igrao i njegov sin...Holandski mediji naglašavaju da su Nivenhujzena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.