Antić dobija otkaz u četvrtak?!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić dobija otkaz u četvrtak?!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić dobiće otkaz na tu funkciju u četvrtak, prenosi "Blic"!

U Fudbalskom savezu Srbije spremno su dočekali odluku Apelacione komisije FIFA, koja je samo potvrdila suspenziju od četiri utakmice za srpskog selektora zbog verbalnog napada na sudiju Horhea Lariondu tokom utakmice Srbija - >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Australija na Mundijalu u Južnoj Africi.

Antiću će tako prijateljska utakmica protiv Grčke u sredu 11. avgusta na stadionu Partizana biti oproštajna od klupe "orlova".

"Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora FSS doneta je odluka da reprezentacija mora imati selektora na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Posle potvrde kazne, Radomir Antić neće moći da vodi ekipu na prve četiri utakmice i to će biti veliki hendikep za nas, jer to praktično znači njegovo odsustvo na 40 odsto utakmica u kvalifikacijama. Ne bih da prejudiciram šta će se desiti, ali da bi do promene stava FSS došlo, mora da se sazove nova sednica IO", objasnio je potpredsednik FSS Dragan Đorđević.

On je pojasnio i ugovor koji Antić ima sa FSS.

"Postoji klauzula po kojoj, ukoliko selektor ne obavlja svoj posao, a ne radi se o višoj sili, što kazna FIFA svakako nije, Savez može da raskine ugovor na štetu selektora. Za sada ne bih da pričam unapred, a sigurno je da ćemo se sastati u Kovilovu, gde ćemo posetiti reprezentativce i pričati o ovoj temi sa selektorom", zaključio je Đorđević.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je još posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi iskazivao nezadovoljstvo radom Antića, nekoliko puta napomenuvši da će zbog prerane eliminacije strateg morati da pristane na smanjenje plate. Sa druge strane, Radomir Antić je odbijao takvu mogućnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.