Ako Katalonija bude nezavisna, ovo je Barsin izbor!

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako Katalonija bude nezavisna, ovo je Barsin izbor!

Ukoliko Katalonija zaista dobije nezavisnost, centar fudbalskog sveta biće Barselona.

Stvari su jednostavne, ako Katalonija postane nezavisna država, i u fudbalskom smislu, to bi posebno moglo da naruši poredak u Španiji.

Taj gotovo nezamislivi scenario odrazio bi se i na Evropu, kao i na sam katalonski klub, jer zamislite da se takmiči u nacionalnom šampionatu Katalonije, i da se za titulu bori sa Espanjolom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Đironom?

Ranije se spominjala opcija da se Barsi omogući da zaigra u francuskoj Ligi 1, ali to sada više nije opcija, pa su ostale dve - Primera ili potencijalni šampionat Katalonije.

Predsednik katalonske sportske federacije Đerar Estreva tvrdi da Barselona ne može da bude izbačena iz Primere ukoliko Katalonija dobije nezavisnost, kao što je ranije tvrdio predsednik Havijer Tebas.

"Ako Katalonija napusti Španiju, onda bi Barselona imala tu mogućnost da bira u kojoj ligi želi da igra. Sa ekonomske strane, mnoga istraživanja pokazala su da bi katalonska federacija mogla da dobije godišnji budžet od 93 miliona evra", rekao je Đerar Estreva.

Jasno je da nema gotovo ni teoretske šanse da Španija dozvoli da, čak i ako nekim čudom ostane bez Katalonije, isto tako bude i sa Primerom i Barselonom.

Jer, ne smemo ni da zamislimo šta bi u marketinškom i finansijskom smislu značilo da odjednom nestane "El klasiko" i da dva najveća svetska rivala ne budu u istoj ligi.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.