Izvor: TvojPortal.com, 21.Nov.2012, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivokapić: Džajić je pun pogodak

Tvoj portal  Povratak Džajića je veliki plus za Zvezdu, sećam se i mog vremena, mi smo dolazili i prolazili, a navijači su svuda i uvek čekali da se on pojavi, kaže trener mladih u Seltiku
NI veliki Seltik ne može bez našeg čoveka. Miodrag Krivokapić, dugogodišnji centarhalf Crvene zvezde, radi već nekoliko godina u omladinskoj školi škotskog velikana. Profesionalac od glave do pete, takav je bio i kao igrač, sjajno vodi generaciju do 15 godina, potpuno je posvećen poslu, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ali mu je „glava“ uvek i na „Marakani“.


- Naravno da pratim dešavanja u Crvenoj zvezdi i presrećan sam što se vratio Dragan Džajić. Dobili smo i derbi, vratili se na minus 5 što nam daje pravo da verujemo da možemo da se borimo i za titulu.
Krivokapić nikada nije pričao mnogo, ali je uvek bio iskren, dobronameran, pozitivan.
- Povratak Džajića je veliki plus za Zvezdu, sećam se i mog vremena, mi smo dolazili i prolazili, ali su navijači širom zemlje, ali i u inostranstvu, čekali da se on pojavi da da autogram, ispiše posvetu, fotografiše se za uspomenu. Verujem da sa Džajom dolaze i bolji dani za moje crveno-bele.

Omladinska škola Seltika radi drugačije nego naši klubovi. Krivokapić objašnjava:

- U Škotskoj nema rezervnih ekipa, ali postoji Liga do 20 godina. Ja sam tri-četiri godine vodio dečake do 17 godina starosti, a oni najbolji bi odmah prelazili u prvi tim, oni drugi u stariju selekciju. Nažalost, Seltik, iako je sjajno organizovan klub, nema bogate sponzore kao engleski klubovi, a samim tim nema ni novca za veliku kupovinu. Zato se i oslanja na jako dobru omladinsku školu. Evo, sada u prvom sastavu ima pet-šest mlađih igrača...

Interesantno je kako funkcioniše rad sa dečacima do 15 godina.

- U uzrastu od 14-15 i 16 godina sada ima 40-ak dečaka, kojima se obraća maksimalna pažnja - kaže Krivokapić. - U dogovoru sa školom, oni imaju poseban tretman. Naime, ujutru od pola devet do 10.00 su na treningu, a onda odlaze u školu, doručkuju i idu na nastavu sa ostalim učenicima koji ne treniraju fudbal. Posle škole dolazi klupski autobus po njih, odlazi se na ručak, onda rade domaće zadatke i uče, pa sledi popodnevni trening. Na taj način se ne gubi vreme, omogućava im se da uče i završe školu, ali i da se bave fudbalom.

Šta reći, možda je to recept koji bi mogli da primenjuju i srpski klubovi.
LIČNA KARTA
Rođen: 6. novembra 1959. u Nikšiću
Igračka karijera: Sutjeska (79-83.), Crvena zvezda (83-88), Dandi junajted (88-93), Madervel (93-96), Rejt Rovers (96-97), Hamilton (97-99).
Reprezentacija: Jugoslavija 5/0
Trenerska karijera: Madervel (2001), Crvena zvezda, pomoćni trener (2003), Seltik (omld. Od 2008-?)
Izvor:novosti.rs

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.