Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru. Terzić je vraćen sa aerodroma u Tivtu i po dolasku u Beograd je izjavio da iza svega stoji predsednik fudbalskog saveza te zemlje Dejan Savićević.
Razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti je taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca Crne Gore Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da igraju protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Stojković i Ivanić su odbili da budu deo kvalifikacione utakmice sa kosovskom reprezentacijom početkom juna, a iz Fudbalskog saveza Crne Gore smatraju da je Terzić imao udela u njihovoj odluci.
Među onima koji su odbili bio je i selektor Ljubiša Tumbaković, koji je zbog toga dobio otkaz, a potom preuzeo kormilo Srbije.
"Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora – Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbila da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa Republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru", izjavio je Terzić.
Dodao je i da nije verovao da su navodi ozbiljni i da će moći da uđe u zemlju.
"Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uverio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sledećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono juče od Šiptara je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor", dodao je prvi operativac Zvezde.
Podsetimo, Savićević je izjavio da je "Terzić bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal".
"Bacio je atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživeti, ali on je jedan od glavnih aktera cele ove priče. Da li ga je bilo strah od navijača, ili od predmeta koji duži niz godina drže u fioci, predmeta koji nije okončao pred sudom u Srbiji. Strah ili ucena? Ali treba da se živi i posle ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ja ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima ljudi koji su mu ovde pomogli. Dokazao je ono što govore o njemu, da je nikakav čovek", rekao je tada Savićević.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Izvor: B92, 11.Okt.2019

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru...Terzić je doputovao u Crnu Goru, ali od strane nadležnih organa nije pušten da uđe na tu teritoriju..On se nedugo zatim vratio u Beograd i izdao saopštenje u kojem je za zabranu ulaska u Crnu Goru optužio Dejana...

Nastavak na B92...

TERZIĆ REAGOVAO: Očekivao sam ovo od Šiptara, a ne od Crne Gore uz koju smo odrastali

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2019

Na ovo što se danas dogodilo u Tivtu nemam razuman odgovor. Dva igrača Zvezde su početkom juna odbila da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo - kaže Zvezdan Posle zabrane crnogorskih vlasti Zvezdanu Terziću da uđe u državu generalni direktor Crvene...

Nastavak na Večernje novosti...

TERZIĆU ZABRANjEN ULAZAK U CRNU GORU: Zvezdanu rampa zbog Stojkovića i Ivanića

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2019

Razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti je taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca da igraju protiv tzv. Kosova ZVEZDAN Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, danas nije mogao da uđe u Crnu Goru! Zaustavljen je na tivatskom aerodromu, gde ga...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.