Terzić: Očekivao sam više novca za Kataija

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Očekivao sam više novca za Kataija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekivao je više novca od transfera Aleksandra Kataija, ali smatra da je to realnost s obzirom na okolnosti.

Zvezda je prodala svog najboljeg igrača španskom Alavesu za dva miliona evra uz 20 odsto novca od sledećeg transfera.

"Očekivali smo veći prihod od Kataija, ruska Lokomotiva je nudila tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << isti iznos i Bešiktaš. Katai nije hteo u Rusiju i Tursku i bili smo nemoćni, jer je hteo samo u Španiju. Selta nas je ucenjivala sa ratama i garancijama, a interes Zvezde je na prvom mestu. On se odrekao 350.000 evra koji mu pripadaju i čisto nam je pripalo dva miliona evra", rekao je Terzić.

Terzić je kao jedan od razloga za nižu cenu Kataija istakao i to što nije bio u reprezenraciji tokom leta.

"Tržište određuje kolika je cena Kataija, neko vredi koliko je drugi spreman da plati. Kažu, kako može da ode za samo dva miliona evra, a zbog čega ga selektor Muslin nije pozvao među 32 fudbalera za prijateljske utakmice u maju? Igrače prodajemo iz Surdulice i Gornjeg Milanovca, a ne iz Lige šampiona i Evrope. Ne sme da se zaboravi da ima 25 godina, da je već imao neuspelu avanturu u Olimpijakosu i da su bili srećni što je otišao", rekao je direktor Zvezde.

Na cenu je uticala i Kataijeva prošlost, tačnije njegov mentalitet koji ga je koštao uspeha u Olimpijakosu.

"Zar mislite da se ne raspituju u Olimpijakosu za Kataija i da oni kažu sve najbolje? U Bešiktašu su čuli za njegov karakter i mentalitet. Lično, da sam direktor Barselone, doveo bih Kataija jer verujem u njegov vanserijski talenat i smatram da Zvezda u poslednjih 10 godina nije imala boljeg igrača. To je samo moje subjektivno mišljenje", naglasio je Terzić.

Zvezda ima identičnu ponudu i za mladog defanzivca Mihaila Ristića.

"Imamo ponudu Makabija iz Tel Aviva za Ristića od dva miliona evra i 20 odsto. Iako nam je novac potreban, predložio sam na Upravnom odboru da odbijemo ponudu. Verujem u Ristića, ima sve kvalitete da ide stopama Mihajlovića i Kolarova, ima sličnu "šetnju" sa pozicija. Vrlo lako može da dobije kapitensku traku i od njega ćemo praviti lidera", poručio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.