Šta piše na sajtu Superlige, kako izgleda Zvezdin ZVANIČNI predlog i oko čega su klubovi bili JEDNOGLASNI?

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta piše na sajtu Superlige, kako izgleda Zvezdin ZVANIČNI predlog i oko čega su klubovi bili JEDNOGLASNI?

Nove informacije posle jučerašnje sednice Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Ono što je odmah posle zasedanja izbilo u prvi plan je skandalozni sukob između Zvezdana Terzića i Miloša Vazure, o čemu se i dalje govori.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je oprečnih informacija o tome kako je izgledao Zvezdin predlog u vezi povećanja broja stranaca u domaćem šampionatu i od kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bi počela primena, ukoliko Fudbalski savez Srbije kasnije usvoji taj predlog.

Odgovor se pojavio na sajtu Superlige Srbije, odakle izdvajamo deo  saopštenja sa jučerašnje sednice.

Naravno, bilo je i drugih tema, uvođenje VAR tehnologije, privatizacija, suđenje, a kakvi su zaključci, pogledajte u nastavku...

''Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izvestio je prisutne o angažovanju ove organizacije po svim značajnim pitanjima vezanim za unapređenje profesionalnog fudbala. Istakao je zadovoljstvo angažovanjem i saradnjom FSS, klubova i Zajednice na svemu urađenom do sada, što je u velikoj meri doprinelo kvalitetu, a posebno u smislu infrastrukture i digitalizacije, kao i procesa implementacije VAR tehnologije.







Takođe, izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju su podržali svi klubovi, a koja se odnosi pokretanje inicijative za izradu zakona i utvrđivanje modela privatizacije fudbalskih klubova.

Razgovararalo se i o aktuelnoj situaciji u vezi sa suđenjem u Linglong Tire Super ligi Srbije, o čemu je vođena iscrpna diskusija u kojoj je učestvovao predsednik sudijske komisije FSS Milan Karadžić.







Jednoglasno je zaključeno da je kvalitet suđenja u proteklom delu takmičenja bio dobar, a da su ukupan utisak pokvarile pojedine sudijske greške u poslednjih nekoliko kola.

Fudbalski klub Crvena zvezda je pokrenuo zvaničnu inicijativu koja se odnosi na povećanje broja stranih igrača koji imaju pravo nastupa u Linglong Tire Super ligi Srbije, sa dosadašnjih četiri na osam, koja bi bila u primeni od naredne sezone.







Navedeni predlog sadržao je određene finansijske obaveze koje bi imao klub koji želi da angažuje više stranih igrača od propisanog broja'', navodi se na sajtu Linglong Super lige.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.