Ludo hrabar ili nerealan: Terzić najavljuje Ligu šampiona!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludo hrabar ili nerealan: Terzić najavljuje Ligu šampiona!

"Ne interesuje me da sa isluženim legionarima, u ovoj našoj ligi, budemo šampioni, a limitirani u Evropi. Želimo da igramo značajnu ulogu u evropskim takmičenjima", poručuje prvi čovek Crvene zvezde

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić puca od optimizma i posle poraza u večitom derbiju koji je crveno-bele značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << udaljio od šampionskih ambicija! Prvi čovek giganta iz Ljutice Bogdana i dalje je uveren da u fotelji glavonokomadujućeg na Marakani čini pravu stvar i hrabro najavljuje da će Crvena zvezda sa mladim snagama vrlo brzo igrati Ligu šampiona.

On je u razgovoru za Sportski žurnal poručio kako ne želi da igra Crvene zvezde počiva na isluženim legionarima, već da klub želi da promoviše decu koja su, i pored poraza, pokazala klasu u sudaru s Partizanom.

"Moja ambicija, moja misija nije da dovedemo desetoricu isluženih fudbalskih legionara, u ovoj našoj ligi budemo šampioni, a limitirani u Evropi. Nije to ni ideja rukovodstva, već da igramo značajnu ulogu u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Tako nešto, ubeđen sam, ne bismo mogli sa isluženim legionarima od 30 i kusur godina. Ovo put kojim smo krenulu je jedini ispravan, samo tražim malo vremena i strpljenja. Ništa drugo, ostalo imamo. Nebrušene fudbalske dragulje, poput Rajkovića, Jovanovića, Jovića, Grujića, Ristića, Avramovskog...", optimista je Terzić.

Tvrdi da ne traži alibi, ali da je aktuleno rukovodstvo Crvene zvezde spremno da istraje na putu podmlađivanja, kako bi crveno-beli u eskpresnom roku postali stalni učesnici Lige šampiona.

"Naravno da ne možemo samo da forsiramo mlade igrače, naravno da pravimo balans sa iskusnijima, naravno da uvek moramo da se borimo za trofeje. I još nešto: mladi momci ne služe kao pokriće. Mene to ne interesuje, već da za dve-tri godine igramo značajnu ulogu u Ligi šampiona. To možemo, tvrdim".

Prvi čovek Crvene zvezde pohvalio je učinak tragičara derbija s Partizanom Predraga Rajkovića i Luke Jovića, dodavši da bi oni trebalo da budu srce i pluća evropske Zvezde.

"Na dobrom smo putu, zato molim za malo strpljenja. Novac nemamo da bismo kupovali kvalitetne igrače, otud smo prinuđeni da iz sopstvenih resursa formiramo šampionski tim. Zvezda ne može ni približno da formira ekipu za LŠ kao 1991, potroši milione maraka na Savićevića, Mihajlovića, Pančeva... Ili očekuje da s neba padnu Belodedić i Prosinečki. Vremena su se promenila, verujte da Zvezda odavno nije imala ovako talentovane igrače".

(FOTO MN press)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.