SAD odbranile titulu šampiona, srebro Srbije sjajnije od zlata

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odbranile titulu šampiona, srebro Srbije sjajnije od zlata

MADRID - Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu svijeta u Španiji pošto je večeras u finalnoj utakmici u Madridu izgubila od selekcije SAD sa 92:129 (21:35, 20:32, 26:38, 25:24).

Srbija je napravila dva koraka naprijed u odnosu na prethodni šampionat 2010. u Turskoj, gdje je bila četvrta, dok su Amerikanci odbranili titulu.

NBA zvijezde su opravdale ulogu favorita, lakše nego što se očekivalo s obzirom da su ih "išle" i trojke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ofanzivni i defanzivni skokovi, blokade, ukradene lopte... dok je, s druge strane, košarkašima Srbije manje toga polazilo za rukom. Amerikanci su bili bolji u šutiranju trojki (50:20 odsto), u šutu za 2 poena (63:62 odsto), u slobodnim bacanjima (83:71 odsto), skokovima (44:32), blokadama (7:1), ukradenim loptama (4:3)...

Selekcije su predvodili košgeteri Irving sa 26 i Bjelica sa 18 poena.

Inače, veliki broj Banjalučana je večeras na Trgu Krajine uživo, putem video bima, pratio dvoboj Srbije i SAD-a.

Bodrili su "orliće" i u trenucima kada je bilo jasno ko će trijumfovati ove večeri, jer je za okupljene, kao i ostale koji su pratili meč pored malih ekrana, srebro Srbije sijalo sjajnije od zlata.

Slična atmosfera vladala je i u ostalim mjestima Republike Srpske.

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić izabran je večeras u idealnu petorku Svjetskog prvenstva u Španiji, a najkorisniji igrač je Amerikanac Kajri Irving.

Svjetski šampioni imaju dva predstavnika u najboljoj petorci. Pored MVP-ja Kajrija Irvinga, tu je i Kenet Farid.

Ljubimac domaće publike, Pau Gasol, takođe se našao u ovom timu, kao i Francuz Nikola Batum, čija je selekcija osvojila bronzu pobjedom nad Litvanijom u meču za treće mjesto.

Vezana vijest:

Banjalučani pod vedrim nebom prate meč Srbija - SAD
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.