BRAVO, ŠAMPIONKE Srbija u finalu EP, u nedelju za novo zlato

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO, ŠAMPIONKE Srbija u finalu EP, u nedelju za novo zlato

Ono što su Novak Đoković, košarkaši i vaterpolisti, to su odbojkašice u ženskom sportu. Ponos Srbije! Evropske i svetske šampionke plasirale se u finale EP u Turskoj. U polufinalu pregažene su Italijanke – 3:1 (25:22, 25:21, 21:25, 25:20) u Ankari u reprizi prošlogodišnjeg finale SP u Jokohami. Meč je trajao sat i 45 minuta.
Za razliku od tog meča, sada nije bilo toliko neizvesnosti. Izabranice Zorana Terzića >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << delovale su kao kaznenena ekspedicija. Silovito, jako, precizno, odlučno, delovale su naše odbojkašice. Samo na početku meča Italijanke su bile bolje, imale su i +4, sve dok na servis nije stala Bianka Buša. Vratila nas je u prvi set, a onda se u finišu prvog perioda igre razigrale Tijana Bošković i Brankica Mihajlović.
Savršeno je dizala lopte saigračicama Maja Ognjenović, Mina Popović i Stefana Veljković su dominirale u bloku, Silvija Popoviće je sve hvatala u polju. Nije bilo slabog mesta.
S druge strane, Italija je mnogo grešila, najbolja igračica selekcije sa Apenina Paola Egonu nije imala svoj dan. Kada je bilo najvažnije, grešila je korektorka šampiona Evrope Novare. Nekoliko poena nam je poklonila u presudnim trenucima prvog i drugog seta. Mala kriza je bila sredinom drugog perioda igre, kada je Italija na serbis Egonu napravila seriju 4:0, došla do vođstva sa 19:18, ali su naše odbojkašice bile fantastične kada je bilo najteže. Egonu nam je opet poklonila dva poena i bilo je 2:0 u setovima.
To kao da je demoralisalo četu Davida Macantija, koja nije znala od koje naše igračice preti veća opasnost. Prijem je bio odličan, servis odlična, malo se grešilo. Povela je Srbija 3:0 u trećem setu. Činilo se da je tu kraj, ali nisu se predavala svetske vicešampionke. Uspele su da preokrenu, povedu 11:9.
Igralo se peon do poena do 18:17, kada Italija pravi seriju 5:0, za vođstvo 22:18. Na servis Indre Sorakaite, iskusne Italinke litvanskog porekla, reprezentacija sa Apenina se odlepila, povela i 23:19, ali je posle bloka Mine Popović Srbija stigla na samo -2 – 21:23. Tražio je Macante tajm-aut, sprečio seriju naše reprezentacije i ipak Italijanke uspevaju preko Egonu da uzmu set i vrate se u meč.
U četvrtom setu, opet je Srbija odigrala maestralno, odlepila se serijom 4:0 sredinom tog perioda igre, povela 15:10 i tu je bio kraj za Italijanke. Sorakite i Sila su grešile, Egonu nije mogla sve sama i naša selekcije je u finalu. Pokazala je Srbija zašto je najbolja reprezentacija planete poslednje tri godine. Primakla se Italija na 17:14, imala i kontru, ali je onda usledio poen Boškovićeve i smeč Mihajlovićeve za 20:14. Opet su Italijanke bile u igri, posle serije 4:0, stigle su na 20:18, ali su se trgle naše odbojkašice, vezale dva poena i nisu dozvolile neizvesnost u četvrtom setu. Naša selekcija koristi drugu meč loptu, Mina Popović je zakucala Italijanke za veliko slavlje u Ankari!
Srpkinje su imale gromoglasnu podršku nekoliko stotina naših navijača u Ankari. U finalu Srbija će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog para (subota, 18.30) u kojem se sastaju domaćin Turska i Poljska. Četa Zorana Terzića brani zlato iz Bakuua pre dve godine kada je u finalu pobeđena Holandija posle tri seta. Smeši se Srbiji novo najsjajnije odličje, treće uzastopno na velikim takmičenjima. Ko god igra u finalu, Srbija je favorit.
Bravo, devojke, vi ste ponos Srbije!


The post BRAVO, ŠAMPIONKE Srbija u finalu EP, u nedelju za novo zlato appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković,   Android,   Jutjub

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nepobedive su naše odbojkašice! Zlatna generacija Srpkinja ide po još jedno zlato

Izvor: MozzartSport.com, 07.Sep.2019

Evropske i svetske šampionke idu po još jedno zlato! Treće u poslednje tri godine! Kakva je ovo čudesna generacija srpskih odbojkašica.. Nema im ravnih, niko na svetu ne igra odbojku tako dobro kao one. Deluju nepobedivo.  Srbija je u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice u Turskoj posle sjajne...

Nastavak na MozzartSport.com...

Štimac euforičan: Nismo zemlja košarke, nego zemlja sporta!

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019

Proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Vladimir Štimac, euforično je ispratio polufinale Evropskog prvenstva za odbojkašice, u kojem je naš nacionalni tim savladao Italiju sa 3:1 u setovima.. Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu...

Nastavak na 011vodič.com...

UŽIVO Srbija – Portugalija (20.45)! Da li je Tumbaković iznenadio startnom postavom?

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019

Iskusni stručnjak Ljubiša Tumbaković imaće vatreni debi na klupi Srbije i to protiv šampiona Evrope i osvajač prve Lige nacija, Portugalije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.. Bodovi su neophodni obema selekcijama. Ostanite uz portal MAXBETSPORT i pratite tekstualni prenos...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.