Orlovi: Dugo smo čekali, na pobedu u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi": Dugo smo čekali, na pobedu u Beču

Srpski fudbalski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Vladimir Stojković poručili su da su dugo čekali šansu kakva im se pruža u Beču i da su svi u ekipi jako motivisani da pobede Austriju i direktno se plasiraju na Mundijal u Rusiji.

"Ulazimo u ovu utakmicu isto kao i svaku, čvrsto smo na zemlji i nećemo da dozvolimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nas uhvati euforija. Učinićemo sve da pobedimo i plasiramo se na Mundijal. Ovo smo dugo čekali, motivisani smo i želimo da napravimo odlučujući korak", rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Napadač Njukasla, uprkos tome što je propustio poslednje četiri utakmice zbog suspenzije i odlukom menadžera Rafaela Beniteza, naglašava da je fizički i psihički spreman da nastavi sa golovima u nacionalnom timu.

"Krenuli smo od nule, sa novim stručnim štabom, bili smo sve bolji i bolji, svi u ekipi znaju šta rade. Napravili smo puno stvari i otkad sam u reprezentaciji atmosfera nikad nije bila bolja. Pred nama su najvažnije utakmice u poslednjih šest godina i nadam se da ćemo protiv Gruzije proslaviti plasman na Mundijal".

Mitrović ističe da u ostrvskom sudaru između Iraca i Velšana u borbi za drugo mesto veće šanse daje Ircima.

Golman Partizana Vladimir Stojković kaže da ekipu čeka težak zadatak u Beču, uprkos brojnim otkazima austrijskih reprezentativaca.

"Na dobrom smo putu, raste nam samopouzdanje, na korak smo od cilja jer imamo dve šanse. Spremni smo da sav posao završimo u Beču, neće biti lako, nedostaje im igrati dosta igrača, ali ne verujem da su zamene slabije od od prvog tima".

Stojković očekuje da će i navijači biti od velike pomoći.

"Navijači mogu da nam budu vetar u leđa, pola stadiona će biti uz nas. Prija nam ta atmosfera, posebno što će biti puno gastajbajtera i imaće veliku želju da nas vide, očekujem pravi fudbalski ambijent".

On je potvrdio je da je sanirao povredu i da je potpuno spreman.

"Nema opuštanja u Beču, pun stadion nas čeka, velika važnost i znamo koliko nam ova utakmica donosi. Živeli smo za ovaj meč".

Nastavku serije golova nada se i Mijat Gaćinović, strelac dva gola na dve utakmice za državni tim.

"Bilo bi lepo da nastavim seriju golova. Poznajem Austrijance, protiv dosta njih igram u Bundesligi. Svestan sam da nas očekuje teška utakmica i tako svi moramo da razmišljamo", zaključio je krilni napadač Ajntrahta iz Frankfurta

Na pitanje da li bi sva trojica više voleli da imaju ispraćaj u Rusiji ili doček, Stojković i Gaćinović su poželili doček, dok je Mitrović ostao suzdržan jer želi prvo plasman.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se u petak u Beču na "Ernst Hapelu", a tri dana kasnije Gruzija dolazi u Beograd.

Arnautović: Emotivan meč za mene, volim i Austriju i Srbiju

Fudbalski reprezentativac Austrije Marko Arnautović izjavio je danas da je, za njega lično, utakmica protiv Srbije veoma emotivan susret jer mnogo voli i Austriju i Srbiju.

Napadač Vest Hema, čiji je otac Srbin, a majka Austrijanka, rekao je novinarima da ima veliko poštovanje prema srpskom timu i ocenio da je Srbija na korak od plasmana na Mundijal u Rusiji jer ima i zvezde i tim.

"Biće teško. Za nas će ta utakmica biti kao da igramo na strani jer se očekuje veliki broj srpskih navijača. Oni će doputovati visokomotivisani i probaće da pobedom i teoretski osiguraju plasman na Mundijal. Srbija je i ranije imala zvezde, ali danas ima i pravi tim, svako obavlja svoj posao i zato su tu gde jesu", rekao je Arnautović i posebno izdvojio Nemanju Matića, koji je, kako je naveo, igrač koji ma sve što treba da ima fudbaler na njegovoj poziciji.

Ipak, Arnautović tvrdi da Srbija neće tako lako doći do pobede u Beču.

"Iako više ne možemo da se kvalifikujemo mi smo profesionalci i daćemo 100 odsto", naveo je Arnautović.

On je iskoristio priliku i da kritikuje odluku tamošnjeg Saveza da ne produži ugovor selektoru Marselu Koleru.

"Nikada pre njega Austrija nije bila 10. na FIFA rang listi. Bili smo prošle godine na Evropskom, a ove kvalifikacije za Svetsko nisu bile toliko loše, ali nam je sreća okrenula leđa", poručio je Arnautović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.