Antić je bio greška

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić je bio greška

U izjavi za "Sportski žurnal", predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić vratio se na odnose sa Radomirom Antićem. Karadžić savetuje Vladimira Stojkovića i ne želi da veruje da Savo Milošević i Vlade Divac stoje iza pokušaja da se smeni rukovodstvo FSS.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić u izjavi za "Sportski žurnal" kritikovao je golmana Partizana Vladimira Stojkovića i naglasio da njegovo ponašanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nikako ne pomaže da se situacija smiri.

"Stojković svojim potezom nije pomogao da se smiri situacija oko njega. U okolnostima u kakvim se nalazi, nije trebalo nešto tako da uradi. Savetujem mu da se primiri i koncentriše na treninge i utakmice. Svojim ponašanjem mora da pomogne drugim ljudima da mu obezbede mirniji život", rekao je predsednik FSS.

Karadžić je nedavno izjavio kako Savo Milošević i Vlade Divac žele da sruše njega i vrh Fudbalskog saveza, ali sada je promenio priču.

"Milošević i Divac su srpske sportske institucije i ne želim da verujem da su umešani u radnje koje podrivaju FSS. Njihova reč ima težinu i siguran sam da znaju kako sportu i fudbalu mogu da pomognu na najbolji način. Što se tiče Antića, ako je tačno da je u društvu sa Orlovima, tako nešto mu ne služi na čast", smatra Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala obratio se direktno Miloševiću.

"Milošević je veliko ime i vrata u FSS su mu uvek otvorena. Zato me čude njegovi istupi. Prvo greška u kandidaturi u Partizanu, pa sada sa FSS. Bilo bi bolje da je došao i rekao da želi da radi u srpskom fudbalu. Za čoveka sa takvom biografijom uvek ima mesta u svakom klubu, pa i u savezu. Ali, velika je razlika između fudbalera i funkcionera", istakao je Karadžić.

Nezaobilazna tema, naravno, bila je i odnos sa bivšim selektorom "orlova" Radomirom Antićem i sukob koji je rezultirao sodlaskom "Mistera" sa klupe reprezentacije.

"Po završetku kvalifikacija za Mondijal, Antić je bio čovek 'broj jedan' u Srbiji, a poziciju je iskoristio da dobije najbolji ugovor u istoriji srpskog sporta. Čak nas je i ucenjivao, pretio da neće ići na žreb grupa ni na Mondijal, ako ne prihvatimo njegove uslove. Uprkos uceni, prihvatili smo jer nismo hteli da se u javnosti stvori slika da postoje problemi oko reprezentacije", istakao je Karadžić i nastavio.

"Prihvatili smo Antićeve uslove, ali smo tražili da u slučaju da ne prođemo u drugi krug razgovaramo o novom ugovoru. Posle Mondijala Antić je 'nestao', otišao je u Španiju, a nama je na pregovore slao advokata. Dani su prolazili, približavale su se kvalifikacije za EURO 2012. Želeli smo da problem rešimo u razgovoru sa Antićem, na kraju smo morali da presečemo".

Na kraju, Karadžić tvrdi da je postavljanje Antića za selektora bila greška.

"Sada smatram da je angažovanje Antića bila greška. Da sam znao ono što danas znam, drugačije bih se ponašao. Imali smo tim koji bi na Mondnijal otišao i sa drugim selektorom. Antić je nas iskoristio", zaključio je Tomislav Karadžić.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković,   Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.