Karadžić: Antić je bio greška

Izvor: S media, 27.Okt.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Antić je bio greška

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, kaže da ga ne pogađaju kritike ljudi "bez sportske biografije i funkcije u fudbalu", kao i da je "angažovanje Radomira Antića bila greška".

Prvom čoveku u domaćem fudbalu na račun se stavljaju rezultatski neuspeh na Mundijalu, loš početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i smena selektora.

- U poslednje vreme čujem mnogo više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kritika nego pohvala, ali ne prihvatam svaku. Uvažavam kritike onih koji su članovi fudbalske organizacije, a kritičare koji su bez sportske biografije i pozicije u fudbalu ne čujem – poručio je Karadžić za Sportski žurnal.

Poslednji "napad" izveo je "Fan klub Orlovi", koji je počeo akciju prikupljanja potpisa za smenu Tomislava Karadžića, a FSS je odgovorio oštrim pismom u kome je za pokušaj "puča" optužio Sava Miloševića, Vlada Divca, i Radomira Antića.

FS Srbije odgovorio udruženju navijača

- Milošević i Divac su srpske sportske institucije i ne želim da verujem da su umešani u radnje koje podrivaju FSS. Njihova reč ima težinu i siguran sam da znaju kako sportu i fudbalu mogu da pomognu na najbolji način. Što se tiče Antića, ako je tačno da je u društvu sa "Orlovima", tako nešto mu ne služi na čast.

Peticija protiv Karadžića

Karadžić se osvrnuo i na neizbežnu temu rastanka sa bivšim selektorom.

- Po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Antić je bio čovek "broj jedan" u Srbiji, a poziciju je iskoristio da dobije najbolji ugovor u istoriji srpskog sporta.

Organizovana odbrana od Antića

Čak nas je i ucenjivao, pretio da neće ići na žreb grupa, kao ni na Mundijal, ako ne prihvatimo njegove uslove. Uprkos uceni, prihvatili smo jer nismo hteli da se u javnosti stvori slika da postoje problemi oko reprezentacije.


Nedugo posle Južne Afrike usledio je razlaz.

- Prihvatili smo Antićeve uslove, ali smo tražili da u slučaju da ne prođemo u drugi krug razgovaramo o novom ugovoru. Posle Mundijala Antić je "nestao", otišao je u Španiju, a nama je na pregovore slao advokata. Dani su prolazili, približavale su se kvalifikacije za EURO 2012. Želeli smo da problem rešimo u razgovoru sa Antićem, na kraju smo morali da presečemo.

Kada premota film, Karadžić smatra da je pogrešio...

- Sada smatram da je angažovanje Antića bila greška. Da sam znao ono što danas znam, drugačije bih se ponašao. Imali smo tim koji bi na Svetsko prvenstvo otišao i sa drugim selektorom. Antić je nas iskoristio - uveren je predsednik FS Srbije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Antić je bio greška

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2010

Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić osuo je novu paljbu po Radomiru Antiću, nazvao ga greškom i konstatovao da bi svaki drugi selektor izborio plasman na SP sa igračima kakve ima Srbija..."U poslednje vreme čujem mnogo više kritika nego pohvala, ali ne prihvatam svaku. Uvažavam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Karadžić: Antić je moja greška, sa onakvim timom svako bi otišao na Mondijal

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Okt.2010

Radomir Antić nije zaslužan za odlazak Srbije na SP u Južnoj Africi, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, nazvaši bivšeg selektora svojom greškom. "Antić je napravio najbolji ugovor u istoriji srpskog sporta. Posle Mondijala je otišao je u Španiju i slao

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Antić je bio greška

Izvor: RTS, 27.Okt.2010

U izjavi za "Sportski žurnal", predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić vratio se na odnose sa Radomirom Antićem. Karadžić savetuje Vladimira Stojkovića i ne želi da veruje da Savo Milošević i Vlade Divac stoje iza pokušaja da se smeni rukovodstvo FSS...Predsednik Fudbalskog saveza...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.