SAMO DOĐITE Putin očekuje teroriste Islamske države u Rusiji

Izvor: Blic, 09.Jun.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAMO DOĐITE" Putin očekuje teroriste Islamske države u Rusiji

Teroristička grupa "Islamska država" planira da destabilizuje centralnu Aziju i južne regione Rusije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On je dodao da je potvrđeno postojanje terorističkih ćelija u zemljama koje su članice Šangajske organizacije za saradnju (SCO).

- Neophodno je poboljšati koordinaciju obaveštajnih službi članica SCO, uključujući rad kroz Regionalnu antiterorističku strukturu - rekao je Putin na samitu ove organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Astani, prenosi "Sputnjik".

RATS je sprečio više od 40 krivičnih dela povezanih sa terorizmom, uključujući 16 terorističkih napada u 2016. godini, izjavio je direktor izvršne komisije ovog tela Jevgenij Sjosojev.

On je dodao da je više od 100 članova međunarodnih terorističkih organizacija uhapšeno i kažnjeno.

SCO je politički, vojni i ekonomski savez koji čine Rusija, Kina, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan i Uzbekistan.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin: Islamisti kuju planove o južnim ruskim regionima

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2017

ASTANA - Teroristička grupa "Islamska država" planira da destabilizuje centralnu Aziju i južne regione Rusije, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin...On je dodao da je potvrđeno postojanje terorističkih ćelija u zemljama koje su članice Šangajske organizacije za saradnju /SCO/..."Neophodno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.