Troicki udvostručio prednost Srbije

Izvor: RTS, 06.Mar.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki udvostručio prednost Srbije

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2:0 posle prvog dana takmičenja u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu. Novak Đoković rutinski je savladao Delića a prednost je duplirao Viktor Troicki posle velikog preokreta i maratonskog meča sa Bornom Ćorićem u pet setova 3:2 (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) Plasman u četvrtfinale izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Teniska reprezentacija Srbije na korak je od plasmana u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto u meču prvog kola vodi u Kraljevu protiv selekcije Hrvatske sa 2:0.
Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima "u ruci" izjednačenje.
Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu, međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.
Agresivnijim pristupom srpski teniser stabilizovao je igru, protivnik je bio na sve većim iskušenjima, a kada je Troicki brejkom u četvrtom setu poveo sa 3:2 Ćorićeva kola krenula su sasvim nizbrdo, a njegova situacija dodatno je pogoršana zbog problema sa povredom noge.
U odlučujućem petom setu hrvatski teniser nije imao nikakvih rešenja da zaustavi zahuktalog protivnika. Troicki je delovao sigurno i odlučno, nošen podrškom sa tribina potpuno je gospodario terenom i nizom uspešnih gemova napravio veliki preokret za blistavu pobedu nakon tri sata igre.
U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.
Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.
Ovako je protekao meč u Kraljevu:
18.15 - Kraj meča, velika pobeda Viktora Trickog nad sjajnim Bornom Ćorićem posle velikog preokreta - 3:2 u setovima - 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.
18.01 - Još jednom Troicki oduzima servis Ćoriću i sada ima veliku zalihu od dva brejka prednosti u odlučujućem setu - 3:0.
17.53 - Naš teniser sjajno otvara olučujući set brejkom - 1:0 vodi Viktor.
17.45 - Posle više od dva i po sata igre rezultat je nerešen - 2:2. Pitanje pobednika u ovom duelu biće odlučeno u petom setu! Troicki je četvrti set dobio sa 6:2. Borna traži još jedan medicinski tajm aut u svlačionici.

17.41 - Troicki još jednom pravi brejk i na korak je od odlaska u peti set u kom će moći da traži i pobedu u ovom meču - 5:2. 
17.31 - Možda i ključni trenutak u celom meču, Troicki prvi dolazi do brejka u četvrtom setu i vodi sa 3:2. Naš teniser sve sigurniji u igri, dok Borna dejuje kao da gubi snagu.
17.04 - Naš teniser smanjuje vođstvo Hrvatskog tenisera na 2:1 u setovima. Mnogo bolja igra Troickog nego u dosadašnjem delu meča, 6:3 je dobio ovaj set. Hrvatski teniser prinuđen da zatraži medicinsku pomoć u svlačionici.

16.55 - Viktor još jednom oduzima servis protivniku i sada ima brejk prednosti u trećem setu. 
16.46 - U četvrtom gemu Troicki konačno oduzima servis protivniku i vraća brejk. Raduje znantno bolja igra našeg tenisera u ovom delu igre - 2:2. 
16.27 - I odmah na startu trećeg seta novi brejk. Naš teniser jednostavno nema rešenja za mladog hrvatskog tenisera. 
16.21 - Hrvatski teniser sigurnim servisom dolazi do trijumfa i u drugom setu - 6:1. Potpuno zasluženo vođstvo Borne Ćorića. 
16.16 - Troicki nastavlja sa veoma lošim tenisom. Ponovo gubi servis i pruža priliku Deliću da na svoj servis dođe do velika dva seta prednosti. 
16.00 - Ćorić i na startu drugog seta nastavlja sjajnu seriju. Viktor ponovo olako prepušta servis protivniku koji sada vodi sa 2:0. 
15.54 - Hrvatski teniser u desetom setu ponovo dolazi do brejka i osvaja prvi set rezultatom 6:4. 
15.28 - Borna Ćorić uspeva da se u četvrtom setu revanšira Viktoru i uzvrati mu brejk - 2:2. 
15.17 - Sjajan početak za našeg tenisera. Troicki koristi drugu brejk šansu i već na startu ovog duela oduzima servis protivniku - 1:0 
15.11 - U Kraljevu počeo i drugi meč Dejvis kupa između Viktora Troickog i Borne Ćorića. 
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Favoriti sigurni, Vord heroj dana

Izvor: B92, 07.Mar.2015, 00:14

Pored Srbije, blizu plasmana u drugo kolo Svetske grupe Dejvis kupa su još reprezentacije Francuske, Velike Britanije i Australije...Srbija je zahvaljujući Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom stigla na korak do plasmana u narednu rundu, u duelu sa selekcijom Hrvatske...Francuzi takođe imaju dva poena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.