Srbija vodi protiv Nemačke

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vodi protiv Nemačke

Srbija se nalazi nadomak plasmana u finale Svetskog kupa u Diseldorfu pošto je Viktor Troicki pobedio Florijana Majera sa 7:6, 6:3. O pobedniku duela odlučiće mečevi u kojima se sastaju Janko Tipsarević i Filip Kolšrajber, odnosno dubl.

Reprezentacija Srbije u tenisu povela je protiv Nemačke sa 1:0 i napravila korak ka finalu Svetskog kupa, pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Viktor Troicki danas u Diseldorfu pobedio Florijana Majera sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Sutra će se sastati Janko Tipsarević i Filip Kolšajber, a ako srpski teniser bude bio bolji Srbija će se naći u finalu. Ako Nemac pobedi igraće se dubl.

Teniseri iz Nemačke i Srbije bore se za prvo mesto u Plavoj grupi, u kojoj su još Rusija i Hrvatska. Prvoplasirani na tabeli igraće u finalu protiv najbolje selekcije iz Crvene grupe u kojoj su Argentina, Sjedinjene Američke Države, Češka i Japan. O pobedniku te grupe odlučivaće duel Argentine i Češke.

Troicki i Majer počeli su današnji duel sa nesigurnim servisima, pa je prvi set obeležio veliki broj brejkova. Troicki je prvi gem na svoj servis dobio tek kada je izjednačio na 3:3. Posle toga obojica su servirali sigurno i došli do taj-brejka, koji je Troicki rešio u svoju korist sa 8:6.

U drugom setu srpski teniser je napravio brejk u šestom gemu za vođstvo sa 4:2. Posle toga on je sigurnom igrom meč priveo kraju. Finale Svetskog kupa u Diseldorfku igraće se u subotu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SK: Troicki bolji od Majera za 1:0

Izvor: B92, 24.Maj.2012

Viktor Troicki doneo je pobedom nad Florijanom Majerom od 7:6(6), 6:3, prvi bod u borbi za finale Svetskog kupa u Diseldorfu...Srpski teniser je uspeo da ostvari i treću singl pobedu na turniru i dovede Srbiju nadomak finala. Meč je trajao 93 minuta...Troicki je odlično servirao, osvojio 71 odsto...

Nastavak na B92...

SK: Troicki bolji od Majera, Srbija vodi 1:0

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Maj.2012

Reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 protiv selekcije Nemačke u trećem kolu plave grupe Svetskog kupa u Diseldorfu, pošto je Viktor Troicki pobedio Florijana Majera sa 7:6 (8:6), 6:3.. Srbija se nalazi nadomak plasmana u finale, a o pobedniku duela odlučiće sutrašnji mečevi u kojima se sastaju...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Troicki bolji od Majera

Izvor: Danas, 24.Maj.2012

Treći reket Srbije Viktor Troicki doneo je svojoj reprezentaciji prvi bod u duelu sa reprezentacijom Nemačke nakon što je sa 2:0 (7:6, 6:3) bio bolji od domaćeg tenisera Florijana Majera u borbi za finale Svetskog kupa u Diseldorfu nakon 93 minuta igre.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.