Sidnej: Bojana i Viktor na terenu

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej: Bojana i Viktor na terenu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski u polufinalu "Mediabank internešnl" turnira u Sidneju igra sa 11. igračicom na planeti Na Li.

Meč se igra na centralnom terenu u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu i neće početi pre četiri sata.

Plasmanom u polufinale Jovanovski je zaradila 29.500 dolara i 200 bodova, što joj garantuje napredak od bar 20 pozicija na WTA listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Od 9.30h na teren izlazi i Viktor Troicki, koji je postavljen za četvrtog nosioca, i igra četvrtfinale sa Rišarom Gaskeom.

Na Li ima 28 godina i trenutno je 11. na WTA listi, a najbolje rangirana bila je u avgustu prošle godine, kada je bila deveta teniserka na svetu. U karijeri je do sada osvojila tri titule – Guangžu (2004), Gold Koust (2008) i Birmingem (2010).

Prva je Kineskinja u Top10 ikada, a najbolji rezultat na Grend slem turnirima ostvarila je prošle sezone, kada je igrala polufinale na Australijan openu. Ukupnio je u karijeri zaradila skoro tri miliona dolara.

Li Igra agresivno i odlikuje se prevashodno ravnim udarcima, pa se može reći da predstoji okršaj teniserki sa sličnim stilom igre.

Program počinje u jedan ujutru – prvo je na programu meč dublova, a meču Jovanovski – Li prethodi okršaj Dolgopolova i Simona. U drugom polufinalu sastaju se Alisa Klejbanova i Kim Klajsters, koje na teren izlaze po završetku prvog polufinala.

U pola deset Viktor Troicki za rivala će imati Rišara Gaskea, petog nosioca u Sidneju. Nekada sedmi teniser sveta sada je na 29. poziciji, a u karijeri je osvojio šest trofeja – Notingem (2005, 2006), Gštad (2006), Lion (2006), Mumbaj (2007) i Nicu (2010).

Francuz ima 24 godine, pre četiri sezone igrao je u polufinale Vimbldona, a prepoznatljiv je po jednoručnom bekhendu. Prilično je brz i voli da se nadigrava sa osnovne linije, pa će Viktor verovatno nastojati da igra napadački i što više skrati poene.

Ukoliko savlada Gaskea, Troicki će u polufinalu igrati sa boljim iz dvoboja Starače – Majer.

U ženskoj konkurenciji pobednici će pripasti 470 bodova i 103 hiljade dolara, a u muškoj će šampion biti nagrađen sa 77 hiljada i 250 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.