Janko prokockao tri meč lopte, Troicki čeka Noleta, Đoković - Dodig 7:5, 6:7(8)

Izvor: Blic, 19.Jan.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko prokockao tri meč lopte, Troicki čeka Noleta, Đoković - Dodig 7:5, 6:7(8)

Treći dan Australijan opena nije počeo dobro po srpski tenis, jer je Janko Tipsarević posle dva osvojena seta i tri meč lopte izgubio u drugom kolu od devetog nosioca, Španca Fernanda Verdaska, sa 2:6, 4:6, 6:4, 7:6(0), 6:0. Viktor Troicki je pobedom nad Francuzom Nikolasa Mauom od 6:4, 6:2, 1:6, 6:3 došao u treću rundu u kojoj će se sastati sa pobednikom meča Novakom Đoković - Ivan Dodig u kome je trenutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rezultat 7:5, 6:7(8) nakon što je Nole u drugom setu prokockao vođstvo od 5:3 i set loptu u taj-brejku.

Duel Tipsarevića i Verdaska koji je trajao 232 minuta, odnosno skoro puna četiri sata, obilovao je uzbuđenjima, ali i greškama. Nažalost, Janko nije uspeo da iskoristi čak 65 neiznuđenih grešaka koje je napravio njegov rival.

Sve je isprva delovalo kao u bajci za osvajača Dejvis kupa, pošto je Tipsareviću bilo dovoljno samo 33 minuta da osvoji prvi set, a onda je u drugom jedini stvarao i iskoristio šansu za brejk, i tako stigao do činilo se nedotižnog vođstva.

Ni činjenica da je u narednom setu Španac, polufinalista Australijan opena od pre dve godine, uspeo da se vrati u život - nije omela Janka previše. Bar ne isprva: Tipsarević je servirao za pobedu u četvrtom setu, ali tada je umesto početka radosti, počeo veliki pad.

Fernando Verdasko je osvojio gem na servis rivala, potom ga preslišao u taj-brejku (7:0), a Janko gotovo da više i nije osvajao poene, jer je poslednji set njegov rival dobio sa nulom pa će se sastati u trećem kolu sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Troicki je odlično odigrao protiv Maua, nastavivši svoju seriju uspeha protiv frrancuskih tenisera koja je samo prekinuta u finalu sidnejskog turnira. Junak trijumfa Srbije u Dejvis kupu dugo nije imao nikakvih problema protiv igrača koji se proslavio nastupima u dublovima, nametnuvši od samog starta odličan ritam.

Posle gotovo bezgrešno odigranog prvog seta, Troicki je u drugom sa dva brejka stigao do 4:1 i nedugo zatim osvojio i tu deonicu igre, ali je naredna počela daleko lošije. Tri gema u nizu osvojio je francuski takmičar koji je do rezultata 4:1 osvojio sve poene na svoj prvi servis, ne dozvolivši Viktoru ni jednu šansu za brejk.

Da se povratak Maua neće zaustaviti samo na osvajanju trećeg, pokazao je i start četvrtog seta. Brejk na servis Troickog, pa dva gema prednosti - bili su samo sjajan uvod francuskog igrača, ne i dovoljan da se Viktor potpuno uzdrma.

Naprotiv, srpski teniser je tada pokazao zašto je 29. favorit turnira, osvojio je pet gemova u nizu i nedugo zatim proslavio pobedu. Time je zakazao duel sa Đokovićem u trećem kolu, naravno pod uslovom da treći igrač sveta opravda očekivanja i savlada Hrvata Ivana Dodiga u meču koji je u toku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.