Zvezda sigurna protiv Javora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda sigurna protiv Javora

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Javorom 2:0 (2:0) na stadionu "Rajko Mitić" startovali su novu sezonu u Superligi Srbije.

Crveno-beli su slavili golovima Branka Jovičića u 28. i Mohameda El Fardua Bena iz penala u 43. minutu.

Inicijativa pred nešto više od 6.000 gledalaca viđena je od samog početka. Diktirali su crveno-beli ritam, napadali preko oba boka i trudili se što pre da pronađu put do mreže Ivanjičana.

Prva šansa bila je u četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minutu posle prekida. Marin je izveo korner sa desne strane, a Milunović je glavom šutirao malo pored dalje stative. Nedugo zatim i sjajna prilika u kojoj je Marin iskosa sa desne strane spoljnom gađao suprotan ugao i Pavkov je malo kasnio da gurne loptu u mrežu.

U uvodnim trenucima zapretio je i Javor preko Đerića koji je takođe iskosa sa desne strane šutirao, ali je Borjan bio na pravom mestu.

Miran ritam sredinom prvog dela prekinut je vođstvom šampiona u 28. minutu! Posle kornera sa desne strane Marin je dodao u sredinu do Jovičića koji je iz prve maestralno zatresao mrežu Jevrića sa oko 20 metara za 1:0.

To je dodatno pokrenulo Milojevićeve izabranike... Marin je centrirao iz prekida sa leve strane, a Pavkov loptu glavom skoro u visini penala poslao pored gola.

Sjajna akcija Zvezdinih fudbalera režirana je u 33. minutu. Jevtović je  odigrao petom u sredinu, odakle je Marin oštrim šutem iznudio korner, da bi u nastavku akcije opet Jovičić šutirao, malo neprecizno. Posebno je željan dokazivanja bio Žander, u brazilskom stilu je prebacio čuvara i ušao u kazneni prostor, ali je izostala pravovremena asistencija...

I Jevtović je sjajno centrirao sa desnog krila na drugu stativu odakle je Pavkov, opet glavom, pogodio spoljni deo mreže. Gol je "visio u vazduhu" sve do samog finiša poluvremena.

Tada je Ivanić gurnuo loptu za Bena koji je oboren sa leđa u kaznenom prostoru. Sudija Lukić pokazao je na penal i crveni karton Đeriću koji je skrivio najstrožu kaznu. Sigurno je upravo Ben šutirao sa bele tačke i rutinski zatresao mrežu udarcem po sredini za 2:0.

I u drugom poluvremenu fudbaleri Crvene zvezde diktirali su tempo i, pored prednosti, nastavili da napadaju i nižu šanse. Prva opasnija prilika u drugom delu igre viđena je u 55. minutu. Marin je centrirao, a Ben glavom stavio na muke golmana Jevrića i iznudio korner. Usledila je školska akcija crveno-belih pet minuta kasnije. Marin je izbacio Žandera koji je sa levog krila povratnom pronašao Ivanića čiji je šut otišao preko gola.

Ovosezonsku debi upisao je mladi vezista Miloš Vulić koji je u 63. minutu zamenio Ivanića. Nastavila je Crvena zvezda sa ofanzivom, najčešće preko debitanta Žandera koji je u nekoliko navrata odlično centrirao sa levog krila.

Poslednjih 20 minuta igre u crvemo-belom redovima našli su se i Simić i Boaći, kome su četiri minuta bila dovoljna da izbori šansu. Jevtović je uposlio napadača iz Gane, ali njegov šut završio je u rukama golmana Javora.

Mirno su izabranici Vladana Milojevića priveli utakmicu kraju, upusali trijumf na premijeri u Superligi Srbije i uspešno otpočeli odbranu titule. Naredni izazov za Zvezdine fudbalere očekuje već za četiri dana kada će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odmeriti snage sa Helsinkijem na svom terenu.

Rezultati i strelci:

Spartak - Rad 2:1 (Obradović 66, Vidaković 80 - Trifunović 45+3 penal)

Crvena zvezda - Javor 2:0 (Jovičić 28, Ben 43. penal)

Mladost - Radnik 2:1 (Pavlović 71 penal, Radivojević 88 - Zanoski 16)

Čukarički - Napredak 1:0 (Stojanović 42)

Vojvodina - Mačva 3:1 (Matić 50, 51, Gemović 90+3 - Stevanović 79)

Juče:

Voždovac - TSC 1:2 (Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75)

Sutra:

Inđija - Partizan (18 sati)

Radnički Niš - Proleter (20)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.