Zvezdino zagrevanje za Helsinki: Dosta 2 gola (VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdino zagrevanje za Helsinki: Dosta 2 gola (VIDEO)

Crveno-beli rutinski savladali Javor na superligaškoj premijeri.

Precizan šut Branka Jovičića u 28. i Benova hladnokrvnost kod izvođenja penala u 43. minutu bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da savlada Javor 2:0 na superligaškoj premijeri za sezonu 2019/20.

Posao izabranicima Vladana Milojevića dodatno je olakšalo isključenje Bobana Đerića u 42. minutu, kada je faulom zaustavio Bena u svom kaznenom prostoru, a već je imao žuti karton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Žestoka inicijativa koju su domaći fudbaleri uspostavili u prvom poluvremenu splasnula je po povratku sa odmora, pošto su se verovatno crveno-beli i čuvali za predstojeću utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sredu protiv Helsinkija u Beogradu (20.45).

Neće svi koji su se danas našli na terenu igrati i u toj utakmici, ali je Brazilac Žander pokazao da će biti velika konkurencija Milanu Rodiću ove sezone. Iskusni levi bek koji je nedavno stigao iz kiparskog Pafosa odlično je odradio svoj posao, pa je po izlasku iz igre u 72. minutu nagrađen aplauzima publike (malobrojne).

Mnogo raspoloženiji nego u dvomeču sa Suduvom bio je Ben, a Mirko Ivanić je ulaskom u sredinu veznog reda, iza Marina, a uz Branka Jovičića kao zadnji vezni, pružio dosta konkretniju partiju nego kada igra na levom krilu.

Vredna pomena je i partija Milana Jevtovića, koji se vratio na teren posle pauze zbog povrede. Odličan je bio u prvom poluvremenu, ali je u nastavkom - kao i većina tima - igrao "pod ručnom". U svakom slučaju, deluje da će Milojević ove sezone imati razloga da mu pruži veću minutažu nego prošle.

Što se tiče gostiju iz Ivanjice, povratnika u najjači rang posle godinu dana, utisak je da se Javor s razlogom brzo vratio među najbolje domaće klubove. Uspeli su izabranici Igora Bondžulića ozbiljno da zaprete u 13. minutu preko Nikole Petkovića, posle centaršuta iz prekida, ali je Milan Borjan "pantersom" reakcijom sačuvao mrežu i zadržao sigurnost u svom timu, što je kasnije dovelo do golova i prva tri boda na putu ka odbrani trona, odnosno osvajanju treće uzastopne titule.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Žander (72. Simić) - Jovičić, Ivanić (64. Vulić) - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov (72. Boaći).

JAVOR: Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić, Piščević (89. Maričić), Kuveljić, Petković (77. Sević) - Marković (46. Jovanović), Mrkaić.

Sudija: Lazar Lukić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Deluje da svi jedva čekaju kraj utakmice. Moraće da se strpe još pet minuta, plus nadoknadu.

- Još 20 minuta do kraja. Opao je tempo igre...

- Očekivano, Zvezda ima inicijativu i u drugom poluvremenu i deluje da je pitanje pobednika uveliko rešeno.

- I drugo poluvreme počelo je šansom za Zvezdu, ali i još jednim nepreciznim udarcem glavom Pavkova. Bilo je to u 50. minutu.

- Kratak prekid utakmice u 47. minutu zbog vatrometa na severnoj tribini.

- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Javora. Umesto Ivana Markovića igraće Vladimir Jovanović.

Poluvreme. Bolja igra Crvene zvezde i inicijativa od prvog minuta nagrađeni su sa dva pogotka, a uz to domaći fudbaleri će u drugom delu biti i brojčano nadmoćniji od rivala zbog isključenja Đerića. Teško da će Javor uspeti do iznenađenja u nastavku, ali videćemo šta nas čeka po povratku sa odmora.

- GOOOL! 2:0 za Crvenu zvezde golom Bena iz penala.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 43. minutu i CRVENI KARTON za Bobana Đerića koji je oborio Bena, a već je imao žuti karton...


Izvor: Arena Sport/MONDO

- Pao je Pavkov u 42. minutu posle vazdušnog duela sa protivničkim igračem, tražio penal, ali je sudija Lukić procenio da nema materijala za najstrožu kaznu. Pitanje je da li je bio u pravu.

- Odličan centaršut Jevtovića za Pavkova, ali je visoki napadač pogodio samo spoljni deo mreže udarcem glavom.

- Veliki promašaj Bena u 38. minutu. Uspeo je da obiđe Jevrića posle brzo izvedenog prekida Marina, ali je potom nekontrolisano šutirao...

- Dva dobra šuta sa distance Zvezdinih igrača, prvo Marina u 32, pa Jovičića u 33. minutu, ali bez promene rezultata.

- GOOOL! Vodi Crvena zvezda 1:0 od 28. minuta pogotkom Branka Jovičića udarcem iz prve sa 15 metara. Lepo ga je uoči Marin posle akcije iz kornera. Očekivao se centaršut, ali je usledilo dodavanje po zemlji...

Izvor: Arena Sport/MONDO

- Lep cenaršut Žandera u 17. minutu, ali je Pavkov šutirao glavom preko gola. Izmamio je Brazilac prve aplauze Zvezdinih navijača za svoj potez.

- Umalo da Javor povede u 13. minutu! Petković je šutirao iz gužve posle prekida, ali je Borjan maestralno intervenisao i sačuvao svoj gol.

- Odlična akcija Jevtovića i Marina u 6. minutu, ali je šut Zvezdinog kapitena spoljnim delom kopačke bio za malo neprecizan. Pokušao je Pavkov da skrene loptu u mrežu, međutim, bio je "kratak".

- Prvi korner izveli su domać fudbaleri u 3. minutu, ali posle akcije Marina i Bena nije bilo opasnosti po gol Javora, međutim, dobili su crveno-beli priliku za novi udarac iz ugla, posle kog je Nemanja Milunović dobro skočio, ali njegov šut glavom nije bio dovoljno precizan.

Pored Žandera, ove subote na "Marakani" je debitovao i novi semafor, pošto je zamenjen čuveni "lampaš":

Izvor: Kurir

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pobedom nad Javorom počela odbranu titule

Izvor: RTS, 20.Jul.2019

Crvena zvezda – Javor 2:0 (2:0). Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Javora i sigurnim trijumfom počeli odbranu titule u Linglong Superligi. Jovičić načeo protivnika, Ben sa bele tačke postavio konačan rezultat. Gosti celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje,...

Nastavak na RTS...

UŽIVO: Crvena zvezda - Javor 0:0

Izvor: Večernje novosti, 20.Jul.2019

Sudaraju se aktuelni šampion Srbije, Crvena zvezda i tim koji se vratio ove sezone u elitu iz Prve lige Srbije, Javor Sudaraju se aktuelni šampion Srbije, Crvena zvezda i tim koji se vratio ove sezone u elitu iz Prve lige Srbije, Javor. Crveno-beli imaju osam uzastopnih pobeda...

Nastavak na Večernje novosti...

VIDEO: Crvena zvezda - Javor 2:0

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019

Šampion rutinskom pobedom krenuo u odbranu trona, odnosno napad na treću uzastopnu titulu. Strelci protiv Javora bili su Jovičić u 28. i Ben u 43. minutu.

Nastavak na Mondo...

Milojević otpisao još jednog stranca!

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2019, 10:53

Ostaće ih sedam...Crvena zvezda je u novu sezonu Superlige Srbije ušla pobedom nad Javorom, dok je pre toga eliminisala Suduvu...Ekipa Vladana Milojevića je tokom ovog prelaznog roka doživela značajne promene, a strateg "crveno-belih" je odlučio da precrta još jednog stranca...U pitanju je Lorenco...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.