KRAJ: Crvena zvezda - Javor 2:0

Novosti online

20. 07. 2019. u 19:30

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor sa 2:0 na otvaranju nove sezone Linglong Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić"

КРАЈ: Црвена звезда - Јавор 2:0

Foto: M.Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor sa 2:0 na otvaranju nove sezone Linglong Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Golove su postigli Branko Jovičić u 28. i El Fardu Ben, koji je u 45. minutu pogodio jedanaesterac.


SASTAVI

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Lazar Lukić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Žander - Jovičić, Ivanić - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov.

Javor (4-2-3-1): Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Piščević, Kuveljić - Dolmagić, Petković, Marković - Mrkaić.


POČEO JE MEČ IZMEĐU ZVEZDE I JAVORA

Krenula je utakmica na Marakani. Slaba poseta, daleko ispod očekivane i daleko manje od utakmice protiv Suduve. Priliku da debituje za crveno-bele dobio je levi bek iz Brazila, Žander, a u startnu postavu se vratio Filip Stojković, dok je priliku dobio i Milan Jevtović. On se našao u veznom redu umesto Dušana Jovančića, pa će Mirko Ivanić imati nešto drugačiju ulogu nego inače - u sredini, uz Jovičića, umesto na levom krilu.




DVE DOBRE ŠANSE ZA ZVEZDU

Odlična prilika za Crvenu zvezdu posle kornera u 4. minutu. Visoko je skočio Milunović na petercu Javora, tukao je glavom, ali - pored gola. Sreća za goste, kao i dva minuta kasnije. Odlična akcija Jevtovića i Marina, ali je šut Zvezdinog kapitena spoljnim delom kopačke bio za malo neprecizan. Pokušao je Pavkov da skrene loptu u mrežu, međutim, bio je "kratak".


BORJAN BRANI POKUŠAJ PETKOVIĆA

Ivanjičani su mogli u 12. minutu do prednosti. Slobodan udarac je opasno izveden i posle odbitka je pokušao Petković, međutim je Borjan uspeo da odbrani taj neugodni pokušaj i Javor je dobio korner, ali su samo "vratili" loptu Zvezdi.


APLAUZI ZA ŽANDERA

Prvi aplauzi za Žandera. Novi levi bek je dobro centrirao, "pronašao" je Pavkova, koji je šutirao glavom - pored gola. Javor pokušava uglavnom iz prekida.


BOMBA JOVIČIĆA, ZVEZDA VODI

GOOOL! Vodi Crvena zvezda 1:0 od 28. minuta pogotkom Branka Jovičića udarcem iz prve sa 15 metara. Lepo ga je uoči Marin posle akcije iz kornera. Očekivao se centaršut, ali je usledilo dodavanje po zemljii onda lepotica povremenog reprezentativca Srbije.


MOGAO JE JAVOR DO IZJEDNAČENjA

Prilika za Javor! Moglo je da se desi ekspresno izjednačenje. Dolmagić se našao u stoodstotnoj šansi, bio je ispred Borjana, malo iskosa sa desne strane i tukao pravo u golmana Zvezde.


NESTVARAN PROMAŠAJ BENA

Ben je imao kolosalnu šansu u završnici prvog poluvremena, uspeo je da pobegne odbrani Javora i da izađe sam pred golmana Jevrića, zatim je i njega obišao i onda promašio čitav gol. Minut kasnije i Pavkov na asistenciju Jevtovića pogađa spoljni deo mreže.


ĐERIĆ CRVENI KARTON, BEN SA PENALA DONOSI ZVEZDI - 2:0

Penal za Zvezdu i drugi žuti karton za Đerića, koji je oborio Bena u stopostotnoj šansi! Siguran je Ben s bele tačke - 2:0 za Zvezdu. Odleteo je Jevrić u svoju desnu stranu, a Ben je poslao loptu po sredini gola. I to je bilo sve u prvom poluvremenu sigurna prednost šampiona Srbiju


VATROMET NA SEVERNOJ TRIBINI

Veliki vatromet na severnoj tribinina startu drugog poluvremena, kao da su novogodišnji praznici, zbog čega je sudija Lukić privremeno prekinuo utakmicu. Na Marakani je zvanično večeras 6.112 gledalaca.


STRAŠAN PRITISAK ZVEZDE, REĐAJU SE ŠANSE, ALI JAVOR SE GRČEVITO BRANI

I drugo poluvreme počelo je šansom za Zvezdu, Još jednom su Jevtović i Pavkov izveli akciju: centaršut sa strane i udarac glavom špica Zvezde, ipak, to je i ovog puta otišlo pored gola. Ben je oprobao udarac sa distance, ali je lopta išla pravo u Jevrića, koji je lako uhvatio. Silovit pritisak Zvezde.


ZVEZDINA OPSADA GOLA JAVORA

U drugom poluvremenu se uglavnom igra pred kaznenim prostorom Javora, gosti svoje prilike vrebaju iz kontra napada, ali prečesto je njihovih fudbalera premalo na protivničkoj polovini, pa se težište igre vrati na njihovu polovinu.


POSLEDNjIH DESET MINUTA

Tempo igre je malo opao, Javor se više ne brani, čak šta više Ivanjičani dolaze u situaciju i da zaprete ricalu, koji ima igrača više, ali i zadovoljan je rezultatom.

RUTINSKA TRI BODA ZA ZVEZDU

Zvezda rutinski sa pola gasa dolazi do pobede i odlične uvertire pred meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Helsinikja - 2:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zare

20.07.2019. 21:09

Poceo je cirkus. Penal, igrač više... pa nisu morali baš od prvog kola ili je naredba - ODMAH, ko zna šta će kasnije biti!

crno-beli svet

20.07.2019. 22:07

Samo jedan penal i jedan crveni u prvom poluvremenu...mrsavooo..Mora to Lukicu puno bogatije da bude...