ŽIVIM NA SELU i redovno JEDEM PILEĆI MOZAK! Napunio je 111 godina, a ovo je njegov savet za dugovečnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 19:14

"ŽIVIM NA SELU i redovno JEDEM PILEĆI MOZAK!" Napunio je 111 godina, a ovo je njegov savet za dugovečnost!

Za ovog simpatičnog dekicu najžešći udarac predstavlja gubitak supruge

Dekster Kruger je i zvanično postao najstariji čovek koji je ikada živeo na tlu Australije.

Ovaj vremešni starac je u ponedeljak oborio dotadašnji rekord tako što je napunio 111. godinu i poživeo još 124 dana preko toga, budući da je njegov prethodnik preminuo 123. dana. Reč je o Džeku Loketu, ratnom veteranu koji je umro 2002. godine.

Dekster je ovaj rekord proslavio sa članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porodice i prijateljima u rodnom gradu Roma, u Kvinslendu, a torta i svećice nisu izostali.

Kruger je svoj radni vek proveo radeći kao veterinar, dok je najviše godina posvetio stočarstvu, koje je zavoleo zbog oca koji se, takođe, bavio ovim poslom.

Retired cattle rancher Dexter Kruger, Australia's oldest-ever man, has included eating chicken brains among his secrets to living more than 111 years. https://t.co/DjaQeUPJkn

— Dothan Eagle (@dothaneagle) May 17, 2021

U intervjuu koji je dao za "7News", ovaj 111-godišnjak je istakao da je tajna njegove dugovečnosti život na selu, kao i to što redovno jede pileći mozak.

- Bitno je pronaći u životu nešto što voliš da radiš i biti dobar u tome. Ja sam svoje životne ciljeve zacrtao još u ranoj mladosti i ostvario sam ih - ispričao je Dekster.

Kruger kao najveći životni udarac navodi smrt supruge, koja se desila kada je on imao 86 godina, ali je izlaz pronašao u pisanju. Od tada je izdao čak 12 knjiga, a trenutno radi i na 13., koja će biti njegova autobiografija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.