UEFA: Disciplinska komisija raspravlja o Partizanu 3. oktobra

Izvor: Kurir, 19.Sep.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Disciplinska komisija raspravlja o Partizanu 3. oktobra

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) raspravljaće 3. oktobra o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema

NION - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) raspravljaće 3. oktobra o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema, saopšteno je u petak.

UEFA će tada raspravljati i o upadu navijača na teren i o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << upotrebi pirotehničkih sredstava i lasera. Fudbaleri Partizana i Totenhema su u Beogradu remizirali bez golova u utakmici prvog kola Grupe C Lige Evrope.

Tokom meča je na južnoj tribini razvijen antisemitski transparent zbog čega je UEFA pokrenula istragu protiv Partizana.

Transparent je trebaolo da bude parodija na poznatu seriju "Mućke" (Only Fools and Horses), ali je na njemu bila ispisana antisemitska poruka zbog koje bi jedini srpski predstavnik u Evropi mogao da bude drastično kažnjen.

Navijači Partizana su tako na uvredljiv način aludirali na to što engleski navijači Totenhem nazivaju "jevrejskim klubom".

Partizan je oštro osudio ponašanje navijača, a crno-beli su podneli i krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica.

Britanska organizacija "Kik it aut", koja je bori protiv rasizma u fudbalu, pozvala je UEFA da jasno ukaže svim klubovima u Evropi da ovakvo ponašanje nije prihvatljivo.

"Izgleda da se takvi incidenti dešavaju samo u pojedinim zemljama, u pojedinim delovima Evrope, gde se to ne uzima za ozbiljno kao kod nas", rekao je Ričard Bejts, predstavnik te organizacije.

Većina britanskih medija piše o incidentu u Beogradu i svi do jednog podsećaju na slična ranija zbivanja u srpskom fudbalu. Mediji podsećaju da je Partizan izbačen iz Kupa UEFA 2007. godine zbog nereda navijača u Mostaru tokom meča protiv Zrinjskog, a pominju i incidente na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske, oktobra 2012. godine u Kruševcu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UEFA 3. oktobra raspravlja o transparentu iz Humske!

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2014

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) raspravljaće o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema 3. oktobra, saopšteno je danas.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.