TIPSAREVIĆ: BIO SAM NERVOZAN ZBOG ŽELJE ZA POBEDOM

Izvor: Kurir, 17.Sep.2011, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIPSAREVIĆ: BIO SAM NERVOZAN ZBOG ŽELJE ZA POBEDOM

BEOGRAD - Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je da je igrao pod pritiskom da mora da pobedi i da je zbog toga bio nervozan u polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, koji je igrao sa Argentincem Huan Martinom del Potrom

BEOGRAD - Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je da je igrao pod pritiskom da mora da pobedi i da je zbog toga bio nervozan u polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, koji je igrao sa Argentincem Huan Martinom del Potrom.

Del >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Potro je pobedio Tipsarević sa 3:0, čime je Argentina na kraju prvog dana povela sa 2:0 u polufinalu. "Mislim da sam napravio sebi pritisak da moram da pobedim, jer je Viktor Troicki izgubio u prvom meču.

To na početku nije uticalo na moju igru, ali sam kasnije postao nervozan. Del Potro igra mnogo bolje kada vodi, a danas je odigrao solidno, rutinski", rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare. Prema njegovim rečima, nije imao rešenje za odličan servis protivnika.

"Trebalo je da budem mnogo opušteniji. On je danas bio bolji od mene", rekao je Tipsarević. On je dodao da će ekipa imati večeras sastanak na kojem će se odlučiti ko će igrati sutra sa Nenadom Zimonjićem u dublu.

"Ne mislim da smo Viktor i ja odigrali teške mečeve. Bićemo spremni za sutra", rekao je Tipsarević. Teniser Srbije zahvalio se publici na podršci u Beogradskoj areni.

"Viktor i ja im nismo pružili mnogo razloga za radovanje. Prava publika nije ona koja navija za nas samo kada vodimo.

Nadam se da će se to promeniti u naredna dva dana", rekao je Tipsarević. Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da je ekipa u teškoj situaciji, jer Argentina vodi posle prvog dana sa 2:0.

"Ovo je Dejvis kup i rezultati su nepredvidljivi. Sve je moguće. Videćemo šta će se u nastavku događati", rekao je Obradović. Prema njegovim rečima, realno je da Argentina vodi, ali energija i duh tenisera Srbije su na nivou.

"Imamo Novaka Đokovića koji je najbolji igrač sveta, praktično nepobediv u ovoj sezoni, ali ne može da igra, jer je umoran. Otvoreno prvenstvo SAD se kasno završilo. To nije opravdanje, ali se događa dve godine za redom", rekao je Obradović. Meč u dublu počinje sutra u 15.00.

Obradović: Timski duh najjači adut

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da su timski duh i raspoloženje u našoj ekipi i dalje na izuzetno visokom nivou bez obzira na dva poraza od Argentine prvog dana polufinala Dejvis kupa, prenosi agencija Tanjug.

"Timski duh je naš najjači adut. Trenutni nepovoljan rezultat ne može da utiče na naš optimizam u nastavku takmičenja. Ovo je Dejvis kup i nikada se ne zna kako će se meč završiti", rekao je Obradović.

On je istakao da će Novak Đoković trenirati za nastavak susreta sa Argentinom, a da će se na sastanku igrača i stručnog štaba doneti odluka o tome ko će zaigrati u dublu i eventualno u nedelju u preostala dva singl meča.

Obradović je napomenuo da bi "konačno neko trebalo da opomene organizatore US Opena u Njujorku zbog toga što i dalje ne nameravaju da učine nešto po pitanju izgradnje novog stadiona koji bi imao krov".

"Trebalo bi da se Amerikancima pošalje jedna velika opomena da konačno izgrade krov. To nije opravdanje za naša dva poraza danas, već prosto činjenica da smo bili hendikepirani, jer je naš najbolji igrač Đoković stigao iscrpljen na meč", rekao je Obradović.

Del Potro: Prvi set mi je doneo samopouzdanje

Argentinski teniser Huan Martin del Potro izjavio je da mu je prvi dobijeni set u duelu sa Jankom Tipsarevićem doneo samopouzdanje za nastavak meča.

Del Potro je savladao Tipsarevica sa 3:0, u drugom meču polufinalnog duela Svetske grupe Dejvis kupa, čime je Argentina povela sa 2:0 posle prvog dana. U prvom meču David Nalbandijan je pobedio Viktora Troickog sa 3:1.

"Dobro sam odigrao protiv Tipsarevića. To je bio težak meč do poslednjeg poena. U neizvesnom prvom setu sam pobedio i to mi je donelo samopouzdanje za nastavak.

Na kraju sam bio veoma nervozan, ali najvažnije je da sam pobedio", rekao je Del Potro na konferenciji za novinare. Prema njegovim rečima, naredni dubl meč će biti težak, bez obzira ko će igrati.

"U Dejvis kupu su dubl mečevi uvek neizvesni i teški. Srbija ima odličnog dubl igrača kao što je Nenad Zimonjić. Međutim, Novak Đoković dobro može da odigra, kao i Tipsarević i Troicki. Mi moramo da pronađemo rešenje. Videćemo kako će biti", rekao je Del Potro.

Na pitanje, da li očekuje meč sa Đokovićem u nedelju, on je odgovorio:"Ako Nole bude igrao, to će biti lep meč za gledanje, publika će uživati, ali će meni biti teško da igram".

Selektor Argentine Tito Vaskez istakao je da veoma poštuje tim Srbije, u kojem su odlični igrači. "Veoma sam srećan što smo danas pobedili u oba meča. Bilo nam je bolje kada smo čuli da Novak ne igra", rekao je Vaskez.

On je dodao da su svi argentinski igrači vežbali igru u dublu i da u ovom trenutku ne zna ko će sutra igrati.

Dubl meč polufinala Svetske grupe Dejvis kupa u kojem se sastaju Srbija i Argentina počinje u subotu u 15.00 u Beogradskoj areni.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.