Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobjedničke patike Luke Dončića na aukciji prodane za 30.000 evra

LJUBLJANA - Crvene patike u kojima je do povrede gležnja u završnoj utakmici evropskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenski reprezentativac Luka Dončić prodane su na dobrotvornoj aukciji u Ljubljani za 30.000 evra za potrebe perspektivnih mladih sportaša iz siromašnih porodica.

 Tim iznosom pomagaće se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim porodicama i materijalnim prilikama, objavili su organizatori aukcije Slovenski radio i humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << udruga "Kumstvo".

 Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportista i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno 10 miliona evra, a pomoć iz tako finansirane fondacije dobija oko pet hiljada nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica fondacije Anita Ogulin.

 Rekordni iznos do sada je dobijen na aukciji pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je firma Bauhaus platila 45.000 evra. Aukcija dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa,  u  aprilu ove godine humanitarnoj zadruzi donijela je 17.000 evra, dok je lani za dres Kristijana Ronalda dobijeno 9.000 evra.

 I Dončićeve pobjedničke patike "Nike" čija je početna cijena na aukciji bila 125 evra otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija". Pobjedničke tenisice Luke Dončića na dražbi prodane za 30.000 eura
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dončićeve patike protiv Srbije prodate za 30.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2017

Patike slovenačkog košarkaša Luke Dončića, koje je nosio protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva u Istanbulu, prodate su za 30.000 evra u humantirane svrhe za pomoć perspektivnih sportista iz siromašnih porodica...Košarkaš madridskog Reala pomogao je sportski razvoj mladih košarkaša koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.