Od danas nove snežne padavine, i dalje mraz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas nove snežne padavine, i dalje mraz

U Srbiji će danas ujutru biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem, a naoblačenje sa snegom, koje će tokom jutra i prepodneva zahvatiti severne krajeve, tokom dana proširiće se na celu zemlju.

Više padavina se očekuje uveče i tokom noći kada će doći do povećanja visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, uveče u pojačanju. Jutarnja temperatura od -10 stepeni do -5 C, a najviša dnevna od -4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << C do 2 C.

U Novom Sadu će jutro biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem. Pre podne postepeno povećanje oblačnosti, po podne i uveče sa snegom. Više padavina se očekuje tokom noći, kada će doći do povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, jugozapadni, uveče u skretanju na severozapadni pravac. Jutarnja temperatura od -8 C do -5 C, a najviša dnevna oko 1 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima sa mrazom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta ispod nule. U nedelju će povremeno biti snega uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Više snega se očekuje u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Duvaće umeren i jak, u planinskim predelima olujni severni i severozapadni vetar uz pojavu snežnih nanosa i vejavice. U ponedeljak u većem delu zemlje biće suvo, samo na jugozapadu i jugu mestimično sa snegom uz postepeni prestanak padavina, dok će u utorak biti suvo u celoj zemlji. Od srede oblačno sa padavinama, uz manji porast temperature.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.