JAPANSKA SENZACIJA NA US OPENU: Nišikori odigrao meč života i izbacio Novaka

Izvor: Kurir, 06.Sep.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPANSKA SENZACIJA NA US OPENU: Nišikori odigrao meč života i izbacio Novaka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u peto uzastopno finale US opena, pošto je u polufinalu poražen od Japanca Keija Nišikorija sa 4:6, 6:1, 6:7 (4:7), 3:6

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u peto uzastopno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << finale Otvorenog prvenstva SAD.

Đoković je u prvom polufinalu US opena poražen od 11. igrača na ATP listi Japanca Keija Nišikorija sa 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:7 (4:7), 3:6.

Nišikori je do najveće pobede u karijeri i prvog gren slem finala stigao posle dva sata i 52 minuta igre.

Prvo polufinale u Njujorku obeležila je saba igra najboljeg tenisera sveta. Đoković je bio daleko od svog nivoa, loše se kretao i u većem delu meča je delovao ravnodušno. S druge strane, Nišikori je bio mnogo agresivniji i srčaniji, pa se na kraju zasluženo plasirao u veliko finale.

To je bio njihov tek treći međusobni meč i druga pobeda Nišikorija. Đoković je dobio njihov premijerni susret na Rolan Garosu 2011. godine sa 6:1, 6:4, 6:4, dok mu se Nišikori revanširao naredne sezone u Bazelu, rezultatom 2:6, 7:6, 6:0.

Uz to Japanac je ove sezone, bez borbe, Novaku predao polufinale Mastersa u Majamiju.

Novak tako nije uspeo da se plasira u peto uzastopno finale US opena, a ukupno šesto u karijeri. On je ujedno ostao i bez 480 ATP poena, pošto je prošle godine igrao u velikom finalu . Đoković je tada poražen od Španca Rafaela Nadala, rezultatom 2:6, 6:3, 4:6, 1:6.

S druge strane, Nišikori je nastavio sa fantastičnim partijama u Njujorku, gde se plasirao u prvo gren slem finale u karijeri. On je pre Đokovića eliminisao i Kanađanina Miloša Raonića (4:6, 7:6, 6:7, 7:5, 6:4), kao i Švajcarca Stanislasa Vavrinku (3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4).

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Đoković protiv Nišikorija za veliko finale US opena - 0:0

Izvor: Blic, 06.Sep.2014

Novak Đoković igra susret polufinala US opena protiv Japanca Keija Nišikorija, a okršaj prvog tenisera sveta možete pratiti na Blicsport.rs!..Zvanično, u međusobnim duelima između srpskog i japanskog tenisera je nerešeno 1:1 pošto je Đoković 2010. godine slavio na Rolan Garosu 6:1, 6:4,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.