Đoković u četvrtfinalu Melburna

Izvor: Studio B, 23.Jan.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Melburna

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladao Lejtona Hjuita sa 6:1, 6:3, 4:6, 6:3 posle skoro tri časa igre.

Branilac titule će u borbi za mesto u polufinalu igrati protiv Španca Davida Ferera protiv kojeg vodi sa 6:5 u međusobnim mečevima.

Đoković je posle ubedljivog vođstva od 2:0, dopustio Hjuitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se vrati u meč i smanji na 2:1, ali je u odlučujućim trenucima bio na visini zadatka i otvorio vrata četvrtfinala.

Hjuit u današnjem duelu na kraju nije mogao da parira Đokoviću u brzini i preciznosti izvođenja udaraca, ali ni u anticipaciji poteza, što je jedan od ključeva majstorstva srpskog tenisera.

Đoković je sa četiri vezana gema otvorio partiju protiv Hjuita, dopustivši mu da se jednim brejkom za trenutak vrati u set (4:1), ali je u narednom ponovo napao njegov servcis i na svoj iskoristio treću set loptu.

Đoković je brejkom otvorio drugi set, Hjuit je uzvratio istom merom, a onda je srpski as jednom preciznom bekhend paralelom "počistio" sam ugao Hjuitovog terena.

Naš as je potom iz defanzive naglo promenio pravac kretanja, munjevito prebacivši težište tela na desnu stranu, da bi jednim efektnim lobom došao do prednosti od jednog brejka (2:1).

Ovaj neverovatan potez srpskog asa nastavljen je nizom ubitačnih forhenda kojima je u devetom gemu došao do još jednog brejka i vođstva od 2:0 u setovima.

Đoković je nastavio da melje igru protivnika raznovrsnim udarcima i u trećem setu, brzo došavši do vođstva od 3:0.

Hjuit je ipak, uspeo da se skoncentriše i da uzvrati serijiom od tri vezana gema (3:3), zahvaljujući pre svega Đokovićevim greškama -kojih je u trećem setu na kraju bilo čak 14.

Đoković je nekako uspeo da prekine niz Hjuita (4:3), ali na kratko, jer je Australijanac ponovo na juriš osvojio naredna tri gema iskoristivši u desetom četvrtu set loptu.

Srpski teniser se na početku četvrtog seta očigledno oporavio od "nokdauna" i sjajnim servisima sprečio zahuktalohg Hjuita da nastavi kontraofanzivu započetu u prethodnom delu igre.

Đoković je u šestom gemu konačno prelomio meč prvim brejkom u setu (4:2), i sjajnim vinerima povećao na 5:2.

Hjuit je uzvratio svojim servisom, ali nije uspeo da spreči mat Đokovića, koji je iskoristio drugu od tri vezane meč lopte.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Đoković preko Hjuita u četvrtfinale

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Jan.2012

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Melburna pošto je savladao domaćeg tenisera Lejtona Hjuita sa 3:1 (6:1, 6:3, 4:6, 6:3). Naredni protivnik najboljeg svjetskog tenisera je Španac David Ferer, koji je iznenađujuće lako savladao Francuza Rišara Gaskea sa 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:1). Novak...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Đoković u četvrtfinalu Melburna

Izvor: RTV Pink, 23.Jan.2012

. . . Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladao Lejtona Hjuita sa 6:1, 6:3, 4:6, 6:3 posle skoro tri časa igre.

Nastavak na RTV Pink...

Nadal drugi polufinalista

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2012, 15:56

Španski teniser Rafael Nadal drugi je polufinalista Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:4, 6:3.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.